Automoció

Els cinc models més interessants de l’Automobile Barcelona

L'electrificació centra la gran cita del món de l’automòbil a la capital catalana, que se celebrarà fins al pròxim 10 d’octubre

2 min
Mégane e-Tech elèctric

Després d’un any de parèntesi obligat a causa de la pandèmia, aquest cap de setmana torna el Saló de l’Automòbil de Barcelona –ara anomenat Automobile Barcelona– al recinte firal de Montjuïc, en una exposició que s’allargarà fins al 10 d’octubre.

D’uns anys ençà el paradigma clàssic del món de l’automoció ha canviat, i l’edició d’aquest any tindrà una marcada presència dels models elèctrics i connectats, com a resultat de la metamorfosi que està vivint aquest sector industrial els últims anys. També és cert que aquesta edició de l’Automobile comptarà amb menys presència de marques internacionals, ja que diversos fabricants declinen l’assistència a aquest tipus d’esdeveniments al no veure-hi una oportunitat comercial evident i prefereixen altres canals d’interacció amb el gran públic. Sigui com sigui, l’Automobile Barcelona comptarà amb molts fabricants de primer nivell mundial i diversos fabricants locals en els pavellons 1 i 8 del recinte firal, i que de ben segur despertaran una forta expectació entre els assistents.

Els cinc models que no et pots perdre

  1. Nissan Townstar. Nissan aprofitarà l’Automobile per presentar el nou Townstar, la seva furgoneta comercial que també comptarà amb una versió elèctrica de zero emissions i promet ser un dels pilars de futur de la marca japonesa a Europa.
  2. Cupra UrbanRebel. Cupra juga a casa i presentarà per primer cop a l’estat espanyol el flamant UrbanRebel, el prototip del seu vehicle elèctric i urbà amb més de 200 CV de potència i 400 quilòmetres d’autonomia.
  3. Cupra Born. L’altra gran atracció dels de Martorell serà el Born, un model que ja coneixem però que tot just ara entra en producció a la planta alemanya de Zwickau, i que es podrà provar al Saló. El nou model 100% elèctric de Cupra sortirà a la venda al novembre.
  4. Renault Megane E-Tech elèctric. El prototip del Mégane de zero emissions, que va ser presentat a Munic, aterrarà també a Barcelona, i promet ser un dels vaixells insígnia de la marca del rombe en el futur elèctric del grup.
  5. Kia EV6. El primer SUV elèctric de la marca coreana també promet ser una de les estrelles d’aquesta edició de l’Automobile de Barcelona.

A part d’aquestes cinc novetats, també cal destacar la presència d’altres models interessants, com ara els BMW iX i i4, el SUV elèctric Nissan Ariya, la berlina elèctrica Mercedes-Benz EQS, el nou monovolum de set places Dacia Jogger o el Ford Mustang Mach-e, entre d'altres.

stats