Novetats
Motor Novetats 05/09/2021

Dacia Jogger, un monovolum de set places per 15.000 euros

La marca romanesa presenta el nou monovolum d’aspecte 'crossover' i set places per un preu assequible

3 min
Dacia Jogger

Ja fa alguns anys que les marques generalistes van deixar de fabricar monovolums. El mercat europeu ja no en demana, seduït com està pels SUV i crossover que dominen els concessionaris, i els vehicles de set places eren cada cop més estranys –i sobretot cars– en el mercat. Els Citroën Picasso, Opel Zafira o Seat Alhambra, entre molts altres, ja han desaparegut o bé estan a punt de fer-ho i deixaran orfe el segment dels monovolums.

Però Dacia vol remar a contracorrent i ha presentat el nou Jogger, un monovolum de set places amb estètica crossover i a un preu assequible, uns 15.000 euros, pensat per solucionar els problemes de mobilitat de les grans famílies europees i que agafa el relleu als Lodgy i Logan Break o familiar. Un vehicle robust, senzill i econòmic que de ben segur cridarà l’atenció dels compradors amb necessitats familiars o esportives.

Dacia Jogger
Dacia Jogger
Dacia Jogger

I és que actualment a Catalunya no són gaires les persones que es poden gastar més de 40.000 euros per un SUV de set places, i encara menys les famílies que realment necessiten un totcamí amb tot luxe d’equipaments i entapissats de qualitat per anar del punt A al punt B amb comoditat i espai. En aquest sentit, el Jogger és un èxit assegurat, un vehicle low cost que, a més, tindrà una versió híbrida convencional per primer cop en la història de Dacia.

El Dacia Jogger fa 4,55 metres de llarg i té una batalla o distància entre eixos de 2,9 metres que permeten prou espai per encabir-hi una tercera filera de seients abatible, amb un espai modulable gràcies al fet que la segona filera de seients es pot desplaçar alguns centímetres i oferir més o menys espai per a les cames i el maleter. D’aquesta manera s’entén que el maleter ofereixi fins a 708 litres de capacitat amb les dues fileres posteriors abatudes o 160 en el cas de viatjar amb set ocupants.

Interiors i maleter
Interiors i maleter
Interiors i maleter

Ja fa temps que els Dacia han deixat de ser cotxes lletjos, o si més no poc atractius, segons els estàndards europeus. El Jagger és un cotxe atractiu, modern i tecnològic amb llums led davanters i uns grups òptics posteriors que recorden poderosament els dels Volvo. A més, els seus interiors són pràctics i senzills, amb dotació de seguretat i tecnològica útil, com ara aire condicionat i sistema d’infoentreteniment dominat per una pantalla tàctil opcional de 8 polzades compatible amb Apple CarPlay i Android Auto, dos ports USB, punt wifi i navegador.

Pel que fa a la mecànica, el Dacia Jogger disposarà de dos motors de gasolina, un 1.0 turbo TCe de 110 CV i un segon propulsor compatible amb GLP, anomenat Eco-G, i una potència de 100 CV. El 2023, un any després de l’entrega de les primeres unitats, Dacia hi incorporarà una versió híbrida de 140 CV, amb la mecànica que actualment fa servir el Renault Clio, a més d'un canvi automàtic, que faran d’aquest Jogger el primer monovolum del mercat amb set places amb mecànica híbrida.

Dacia Jogger
Dacia Jogger
Dacia Jogger

Finalment, la marca romanesa ha anunciat que les primeres unitats seran entregades als clients el mes de febrer del 2022 i que el preu base serà inferior als 15.000 euros. Tenint com a referència l’èxit dels Sandero i Duster i les credencials del nou monovolum romanès, no és cap bajanada pensar que el nou Jogger es convertirà també en un autèntic hit al nostre país.

stats