SUV elèctric
Motor Novetats 15/03/2021

Kia EV6, manifest filosòfic en format elèctric

La marca coreana mostra les primeres fotos del seu elèctric EV6, que aspira a convertir-se en un èxit de vendes a tot el món

2 min
KIA EV6

Kia ha presentat les primeres fotos oficials del nou EV6, un elèctric basat en la nova plataforma de vehicles elèctrics de Hyundai E-GMP i que ha estrenat el flamant Ioniq 5. Aquest EV6 és una mena de crossover o totcamí amb reminiscències de compacte i monovolum, amb una carrosseria on predominen les formes geomètriques i les nervadures marcades i abruptes per donar-li potència visual, passos de roda de plàstic i grans llantes que aporten més contundència al disseny.

El nou EV6 destaca també per una caiguda pronunciada del pilar C o muntant posterior sobre el maleter i uns grups òptics posteriors que recorren tota la part posterior del vehicle, fins i tot la part lateral posterior, per morir en els passos de roda, una aposta estètica arriscada i innovadora.

El KIA EV6.
El KIA EV6.
El KIA EV6.

Tal com assegura el cap de disseny de Kia, l’alemany i ex de BMW Karim Habib, aquest EV6 vol ser un “nou paradigma i referent que estrena un nou llenguatge estètic centrat en l’ésser humà”. De fet, aquest nou model mostra a grans trets el futur del disseny de la marca coreana, que manté l’icònic frontal tiger noise o nas de tigre però en un format digital i evolucionat.

Els interiors d’aquest nou elèctric també suposen un trencament disruptiu en el disseny de Kia, ja que estrena un nou volant, consola central i un espai més diàfan, digital, tecnològic i ergonòmic que qualsevol altre model de la marca. Val la pena destacar que tot i incorporar els darrers grans avenços digitals i tecnològics, aquest elèctric manté botons físics per controlar el climatitzador i el grau d’intensitat del ventilador, entre d'altres.

Interiors del KIA EV6.
Interiors del KIA EV6.

Gràcies a fer servir la nova plataforma E-GMP, aquest nou EV6 podrà utilitzar bateries d’alta capacitat que li permetran autonomies de fins a 500 quilòmetres i sistemes de càrrega ultraràpids, així com unes prestacions espectaculars en els models més prestacionals, amb capacitats d’acceleració de 0 a 100 de poc més de tres segons. Amb tot, la marca encara ha de publicar les potències definitives del seu SUV elèctric a finals de mes, quan faci públiques totes les especificacions del vehicle.

Per acabar, el nou EV6 estrena un manifest que marca nous pilars de la marca, que han de caracteritzar el disseny de Kia en el futur, que es poden resumir en bold for nature o integració en la natura i respecte pel medi ambient, joy for reason o dissenys emocionals i passionals, power to progress o integració de les darreres novetats tecnològiques i technology for life o interacció entre màquina i éssers humans.

stats