Novetats
Motor Novetats 02/03/2020

Giulia GTA, un regal d’aniversari molt especial

Alfa Romeo presenta la versió més radical i exclusiva de la Giulia, probablement la millor berlina esportiva del mercat

Ara Motor
2 min
Giulia GTA, un regal d’aniversari molt especial

Ho hem dit diverses vegades, tant quan hem provat l'Alfa Romeo Giulia bàsic amb motors dièsel i gasolina com la variant aspiracional i esportiva Veloce: la Giulia ens sembla la millor berlina esportiva del mercat, molt igualada amb el BMW M3 i una mica per sobre de l'Audi RS5.

Per celebrar el 110è aniversari de la seva fundació, Alfa Romeo ha presentat la versió GTA (Gran Turismo Alleggerita), inspirada en la Giulia Sprint GTA, preparada pel departament Autodelta i que va acumular victòries a tot el món.

Alfa Romeo Giulia GTAm 4

La Giulia GTA fa honor a aquest nom gràcies a una reducció de pes de més de 100 quilos respecte la Giulia QV original gràcies a l'ús de materials lleugers com l'alumini i la fibra de carboni en diversos elements com el capó, l'eix de transmissió, el para-xocs davanter, els passos de roda i els seients esportius específics, vestits amb cinturons de seguretat Sabelt, que permeten homologar el pes total del conjunt en només 1.520 quilos.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Però si la Giulia GTA us sembla una mica conservadora, Alfa Romeo també ha presentat per sorpresa la versió GTAm, una preparació específica pensada per a ús en circuit o carretera revirada per obtenir màxim rendiment possible. Sense anar més lluny, la Giulia GTAm prescindeix de les places posteriors i equipa una barra de seguretat, obertura de les portes mitjançant corretja i no manetes, i absència de panells a les portes per obtenir un cotxe més lleuger.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Per si us semblava poc, la Giulia GTAm presenta un exclusiu aleró de fibra de carboni posat a punt pel departament aerodinàmic de l'equip Alfa Romeo de Fórmula 1 que en millora l'eficiència aerodinàmica i el rendiment en circuit.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Potser l'apartat mecànic és el menys espectacular dels nous GTA i GTAm, i és que només fan evolucionar el magnífic motor V6 de 2,9 litres fins als 540 CV (uns trenta CV més que la versió QV de la Giulia i Stelvio). Amb tot, gràcies a la lleugeresa d'aquestes berlines, la relació entre pes i potència queda en un nivell de 2,82 kg/CV i una xifra d'acceleració fulminant, ja que signa el 0 a 100 en només 3,6 segons.

Les Giulia GTA i GTAm seran models molt exclusius, ja que Alfa Romeo només fabricarà unes 500 unitats de cadascuna, a un preu que, tot i no estar confirmat, podem preveure que superarà de llarg els 100.000 euros. Un preu que –això sí– inclou un tutorial i diversos cursets de conducció a les instal·lacions d'Alfa Romeo a Balocco, al nord d'Itàlia.

stats