Conducció autònoma
Motor  /  Seguretat 13/06/2018

Volvo creu que una tercera part dels seus cotxes seran autònoms el 2025

La marca sueca es fixa un ambiciós objectiu en matèria de conducció autònoma

Ara Motor
1 min
Volvo presenta el nou XC40, el primer SUV compacte suec

Un dels valors històrics amb els quals s’ha relacionat sempre Volvo és el de la seguretat dels seus ocupants. De fet, Volvo ha protagonitzat diverses campanyes al Regne Unit esmentant els zero morts del seu XC90 en els últims 25 anys a les carreteres britàniques, resultat de la increïble protecció activa i passiva del seu totcamí.

Ara els suecs volen anar més enllà, i han assegurat que un de cada tres cotxes venuts el 2025 serà totalment autònom, tot i els problemes sorgits arran dels accidents mortals als Estats Units en la fase de proves del seu cotxe autònom en aliança amb la multinacional Uber.

A banda de l’aposta per la conducció autònoma, Volvo vol seguir electrificant la seva gamma, i preveu que el 2025 la meitat dels seus cotxes seran totalment elèctrics. De fet, l’any vinent ja veurem els primers cotxes totalment elèctrics de la marca, que acompanyaran les versions híbrides endollables dels XC90, XC60 i XC40 o dels V60-S60 i V90-S90.

Finalment, el CEO de Volvo, Håkan Samuelson, va afirmar que “Volvo passarà a ser una empresa proveïdora de diversos sistemes de transport” en menys de 10 anys gràcies al programa Care by Volvo, un sistema en què els clients pagarien una subscripció per disposar d’un cotxe nou cada 24 mesos sense haver de fer-se càrrec dels costos de manteniment o assegurança del vehicle.

stats