Cotxes híbrids
Motor Seguretat 11/08/2020

La Unió Europea alerta del perill d’incendi del nou Ford Kuga híbrid endollable

Un informe de la Comissió Europea adverteix que la versió PHEV o endollable del SUV de Ford es poden incendiar per sobreescalfament

Ara Motor
2 min
Nou Ford Kuga

Ara fa pocs mesos que Ford va començar a comercialitzar la versió híbrida endollable del nou Kuga, un model que la marca de l’oval fabrica a la seva planta valenciana d’Almussafes per al mercat europeu i que vol convertir-se en un dels referents dels SUV ecològics a tot el món.

Un informe de la Comissió Europea ha conclòs que el totcamí ecològic de Ford té risc d’incendi, ja que té un problema en el mòdul de càrrega i en el connector del cotxe que provoca un sobreescalfament de les bateries de liti, que en casos extrems podrien arribar a encendre’s.

Segons apunta aquest informe, el disseny del mòdul de control de càrrega del vehicle podria deixar entrar aigua a l'interior, provocar un curtcircuit i fer que una o diverses cel·les de la bateria de liti se sobreescalfin i s'encenguin.

Detall caregador Ford Kuga

Les unitats afectades són les que s’han fabricat a Almussafes entre els mesos de juny i juliol d’aquest 2020, i podrien afectar unes 20.800 unitats a tot el Vell Continent. La marca ja ha anunciat que cridarà a revisió tots els propietaris afectats, i recomana no carregar les bateries dels cotxes i evitar circular en mode 100% elèctric per garantir la seguretat dels ocupants del cotxe i evitar possibles incendis.

L’estudi de la Comissió Europea es va iniciar després que es detectessin diversos casos d’unitats incendiades a Europa, i en alguns països, com ara el Regne Unit, s’han aturat les vendes d’aquest vehicle fins haver-ne revisat la seguretat i poder garantir el correcte funcionament als seus clients.

stats