Fiabilitat

Aquests són els cotxes més fiables del mercat segons l'OCU

Nou de les deu primeres marques que més fiabilitat ofereixen son asiàtiques, i en concret set d'aquestes són japoneses

3 min
Aquests son els cotxes més fiables del mercat segons la OCU

Adquirir un vehicle és una decisió molt important a nivell econòmic, i més si tenim en compte l'enorme increment de preus que ha experimentat el mercat els últims anys. És per aquest motiu que molts usuaris opten per solucions com el rènting o la subscripció, però encara resisteixen alguns que quan es canvien de cotxe volen que sigui de la seva propietat i, per tant, el paguen sencer. Per aquest motiu a tots els usuaris, però especialment a aquests últims, els interessa saber quins cotxes són els més fiables del mercat.

Doncs bé, en aquest sentit l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) elabora periòdicament un rànquing en el qual estableix quines són les marques més fiables i també quins models donen menys problemes. De fet, fins i tot especifica de quin tipus són els problemes més habituals. Així doncs, repassem quins són els cotxes més fiables del mercat.

Seat, a la desena posició, és la primera marca europea del llistat.

Les marques japoneses, les més fiables

Per a sorpresa de gairebé ningú, del total de 36 marques que formen el llistat de l'OCU (de més a menys fiables) hi trobem fins a 7 marques japoneses situades entre les 10 primeres posicions. I si anem un pas més enllà, fins i tot podem dir que les 9 primeres estan formades per fabricants asiàtics. És el cas de Lexus (la primera marca i, per tant, la més fiable), Subaru, Toyota, Mitsubishi, Kia, Suzuki, Hyundai, Honda i Mazda.

Cal arribar a la desena posició per trobar la primera marca europea, que en aquest cas és Seat. Per darrere se situen Dacia, Skoda, Nissan, DS Automobiles o Volkswagen. I si ens fixem en les 5 últimes posicions hi trobem també marques que acostumen a destacar per la seva baixa fiabilitat, com són Chevrolet, Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo i Tesla. Sí, curiosament la marca d'Elon Musk és considerada per l'OCU com la menys fiable del mercat.

Els enquestats no estan gaire contents amb la fiabilitat dels models de la marca Tesla.

Val a dir que per realitzar aquesta llista l'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una enquesta a 52.430 automobilistes de cinc països europeus, responent tots ells a preguntes com quin era el seu model de vehicle, quines avaries han patit des de la seva compra i quin és el seu nivell de satisfacció. Les dades van permetre llistar un total de 326 models en 523 versions diferents, amb diverses motoritzacions.

Aquests són els cotxes més fiables per cada tipus de combustible

L'OCU no només s'ha limitat a enumerar les marques per nivell de fiabilitat, sinó que fins i tot ha establert una classificació de quins models concrets resulten més fiables amb cada tipus de combustible. I com sol ser habitual, els híbrids japonesos destaquen per l'absència d'avaries greus. Aquesta és la classificació:

  • Dièsel: Volkswagen T-Roc (2017-) 1.600 cc, el vehicle de gasoil amb major fiabilitat de l'enquesta.
  • Gasolina: Audi Q3 (2018-) 1.500 cc, Kia Rio (2017-) 1.400 cc i Hyundai i20 (2014-2020) 1.000 cc.
  • Híbrids de gasolina: Lexus IS de 2.500 cc (2013-), Toyota Corolla 2.000 cc (2018-) i Toyota RAV-4 2.500 cc (2013-2018).
  • Híbrids endollables: Kia Niro (2016-) 1.600 Híbrid endollable i Mitsubishi Outlander (2013-) 2400 Híbrid endollable.
  • Gas: Dacia Duster (2017-) 1.600 G/GLP i Skoda Octavia (2013-2020) 1.500 G/GNC.

Les avaries més habituals, provinents de components elèctrics

El Volkswagen T-Roc és el cotxe més fiable amb motor dièsel.

Si ens preguntem quina és la procedència de les avaries que reporten els enquestats, la majoria (el 17%) provenen de components elèctrics, un tipus de problema molt habitual en el món de l'automoció i que sembla que no s'acaba de solucionar mai del tot. Darrere d'aquestes avaries hi trobem les provinents del sistema de frens (13%), de l'electrònica (8%), del motor (8%), del sistema d'alimentació (7%), de la direcció (7%) i del sistema de calefacció i ventilació (6%).

I com que el 37% dels enquestats considera que la fiabilitat resulta un aspecte a tenir molt en compte a l'hora de comprar-se un vehicle (fins i tot per sobre del preu) sembla que hauran d'evitar vehicles de marques com Tesla, Alfa Romeo, Land Rover o Jaguar si no volen haver de visitar el taller amb molta freqüència.

stats