Proves cotxes
Motor  /  Proves 31/05/2017

Ford Kuga Vignale, un SUV d’alta costura

Provem la versió més exclusiva del totcamí compacte de Ford

Ferran Vital
5 min
El Kuga Vignale és un SUV equilibrat, molt adequat per llargs desplaçaments

El Kuga és un dels models de més èxit de Ford. Present al mercat des de l’any 2013, és responsable de bona part del creixement de la marca nord-americana al Vell Continent. Coneixedors de la importància del model, Ford ha llençat aquest 2017 la segona generació del Kuga, amb importants novetats mecàniques -aparició d’un nou motor dièsel 1.5 TDCi de 120 CV- i tecnològiques -nous grups òptics, fre d’estacionament elèctric, ajuda d’estacionament i un nou sistema d’infoentreniment i navegador SYNC3-.

La nostra unitat disposava de sostre solar

Una de les novetats més sonades de la segona generació del Kuga és l’aparició de l’acabat Vignale, el nivell d’equipament i acabats més luxós de tota la gamma Ford. L’acabat Vignale marca les diferències amb la resta de la gamma gràcies als seus interiors de major qualitat (entapissats de cuir amb seients ergonòmics, ús de materials més nobles com el cuir o la pell i plàstics de tacte més agradable), grups òptics LED, servei d’atenció al client les 24 hores del dia, una aplicació exclusiva pels clients disponible als seus smartphones i tauletes amb continguts exclusius anomenada Vignale Magazine (no disponible en català).

Seients davanters ergonòmics de cuir blanc

Els acabats Vignale tan sols es poden associar al motor de benzina 1.5 EcoBoost de 150 CV o al dièsel 2.0 TDCi amb una forquilla de potències entre els 150 i els 180 CV, podent-se maridar a caixes de canvis manual o automatitzada de tipus PowerShift de sis velocitats. Això sí, tots els Vignale disposen d’una plataforma de tracció integral, independentment del seu combustible o caixa de canvis.

Ford Kuga Vignale

La nostra unitat de proves corresponia a l’acabat Vignale amb el motor 2.0 TDCi de 180 CV i canvi automàtic, que té un preu base de 38.590€. La nostra unitat equipava a més el nou color “Milano Grigio”, un gris que emfatitza les línies del Kuga -que no ha variat massa el seu disseny amb aquest “restyling”-, i els paquets estètics i d’equipament “Winter”, “Tech”, Estil i Familiar que incloïen, entre d’altres, seients i volant amb calefacció, vidres posteriors tintats, detector d’angles morts, reconeixement de senyals automàtiques i assistent de carril.

Motor 2.0 TDCi Duratec

Per si aquest equipament fos poc, la nostra unitat també disposava del sistema d’àudio “Premium” signat per SONY. Amb tots aquests extres, la nostra unitat tenia un preu final de 43.390€, que el configurador de Ford ens rebaixa automàticament a 35.701€ amb les promocions vigents.

Detall interiors Kuga Vignale

Una plataforma coneguda

Aquesta actualització estètica i tecnològica del Kuga no suposa cap canvi estructural important, ja que seguirà utilizant la mateixa plataforma, mòduls i components que ja utilitzava el model del 2013.

Vista posterior Kuga Vignale amb doble tub d'escapament

El Ford Kuga homologa les mateixes mides que la generació precedent (4'52 de llarg, 1'70 d'alt i 1'84 d'ample), tot i que el seu habitacle no és dels més grans del segment: les places posteriors tot just fan 137 centímetres d'ample i 71 de llarg, unes mides inferiors a les que presenten competidors directes com l'Ateca o el Mazda CX-5, per exemple.

Places posteriors Ford Kuga 2017

Fins i tot la capacitat del maleter és inferior a la mitjana del segment, havent-se de conformar amb 456 L de capacitat. Per tant, encabir tres ocupants als seients posteriors, tot i ser possible, serà una tasca difícil -i potser incòmode-.