Competició
Motor Competició 17/03/2021

Mor als 51 anys la pilot Sabine Schmitz, la reina de Nürburgring

La pilot i presentadora televisiva alemanya Sabine Schmitz ha mort als 51 víctima d’un càncer contra el qual portava lluitant quatre anys

2 min
Sabine Schmitz

Sabine Schmitz és una de les pilots més famoses i icòniques del segle XXI, ja que a banda de ser la primera dona a guanyar les exigents 24 Hores de Nürburgring –la competició de resistència en el circuit més exigent del món– dos anys seguits, també era una cara molt coneguda per les seves participacions al programa televisiu Top Gear de la televisió britànica BBC.

La pilot d’Adenau (una petita ciutat al costat del circuit de Nürburgring) sempre havia volgut convertir-se en pilot professional, i ja va començar a conduir amb el cotxe de la seva mare a la catedral de l’automobilisme europeu fins i tot abans de tenir el permís de conduir. De fet les seves victòries al Ring els anys 1996 i 1997 li van permetre deixar el seu càrrec de sommelier al restaurant familiar i dedicar-se exclusivament a la competició.

Un cop retirada, Sabine Schmitz va seguir relacionada amb el vell traçat de Nürburgring com a taxista o pilot de pagament per a apassionats de les emocions fortes que pagaven per donar-hi voltes com a acompanyants de l’alemanya. De fet, ningú coneixia tan bé els secrets del Nordschleife com Schmitz, que en una ocasió va declarar haver fet “més de 20.000 voltes al vell traçat de Nürburgring”.

La seva popularitat va créixer exponencialment i "la taxista més ràpida del món" o "la reina de Nürburgring", com li agradava anomenar-se, va cridar l’atenció de diversos mitjans i programes com ara el canal DMAX alemany o el popular Top Gear de la BBC, on va coincidir amb Jeremy Clarkson. Però un càncer diagnosticat el 2017 la va apartar del centre d’atenció mediàtica i li ha acabat costant la vida als 51 anys d’edat.

stats