Competició
Ferran Vital

Alfa Romeo tornarà a la Fórmula 1

La mítica marca llombarda subministrarà motors a Sauber i Haas

Alfa Romeo tornarà a la Fórmula 1 / ALFA ROMEO Zoom

Ja ho vam avançar fa vuit mesos: Sergio Marchionne, president del grup FCA, volia fer tornar Alfa Romeo a la Fórmula 1. Segons hem pogut saber de primera mà, Alfa Romeo tornarà a la Fórmula 1 la temporada vinent subministrant motors als equips Haas i Sauber, sota l'òrbita de Ferrari.

Els Alfa Romeo campions de Fórmula 1 al 1950 i 1951 Zoom

Els Alfa Romeo campions de Fórmula 1 al 1950 i 1951 / Alfa Romeo

Els motors d'Alfa Romeo seran, en realitat, els motors que ja utilitza l'equip Ferrari aquesta temporada en una estratègia que vol potenciar la imatge esportiva d'Alfa Romeo amb motors de qualitat a la màxima competició de l'automobilisme, però salvant les distàncies dels que utilitzarà Ferrari la temporada vinent, que segons apunten diverses fonts prometen ser encara més competitius que els de la temporada actual.

La possibilitat de formar un equip filial

Fins i tot hi ha la possibilitat que Alfa Romeo es converteixi en un equip propi en substitució de la plaça de l'equip Sauber, amb molts problemes econòmics, i que la marca milanesa esdevingui una mena de filial de Ferrari, repetint la fórmula que utilitza Red Bull amb Toro Rosso.

Alfa Romeo patrocina els Ferrari d'aquesta temporada Zoom

Alfa Romeo patrocina els Ferrari d'aquesta temporada / Ferrari

De fet, el president, Sergio Marchionne, és partidari de crear l'escuderia Alfa Romeo sobre la base de Sauber per iniciar el procés d'italianització de Ferrari tot confiant els volants de l'hipotètic equip filial al jove italià Antonio Giovinazzi i al monegasc Leclerc, dues joves promeses sorgides del programa de pilots de l'Acadèmia Ferrari.

I Maserati, a la Fórmula E

L'altre puntal del programa esportiu i de competició del grup FCA és la presència d'una de les marques del grup a la Fórmula E, i en aquesta ocasió l'escollida ha estat Maserati, una casa amb molt de prestigi internacional i que electrificarà la seva oferta comercial de vehicles durant els anys vinents i deixarà a Ferrari en el segment dels esportius amb motors de combustió. Maserati impulsarà també un programa pels clients que vulguin utilitzar els seus monoplaces elèctrics per competir.