Seguretat viària
Motor 06/07/2018

Citroën inventa unes ulleres per acabar amb els marejos al cotxe

El nou invent de la marca francesa, anomenat Seetroën, permet reduir fins en un 95% els marejos que es produeixen pel moviment i la desincronització sensorial amb el cervell

Ara Motor
1 min
Citroën inventa unes ulleres per acabara amb els marejos al cotxe

Més de 30 milions d’europeus pateixen cinetosi crònica, una malaltia també coneguda com el ‘mal del moviment’ que fa que les persones es maregin quan estan en moviment. Més enllà de les persones que pateixen cinetosi crònica, pràcticament tothom ens hem marejat en algun moment de la nostra vida en un viatge en cotxe, tren, autobús, autocar, avió o vaixell.

Citroën acaba de presentar unes ulleres revolucionàries, que ha anomenat Seetroën i que permeten solucionar el problema que dona lloc als marejos quan estem en moviment. Els marejos s’originen per una falta de sincronització entre els estímuls que arriben al cervell mitjançant els sentits (horitzó i paisatge en moviment) i el sistema muscular del cos, que indica que la persona està quieta. Aleshores el cervell intenta compensar aquest desfalc interpretant que hi ha un error de visió i equilibri de l’oïda interna, i origina així malestar i fins i tot vòmits en les persones que pateixen la cinetosi.

Les noves ulleres de Citroën prometen una eficiència del 95% i regulen els estímuls sensorials de la vista gràcies al líquid que envolta els anells de la muntura de les ulleres, que permeten equilibrar la línia de l’horitzó i resoldre el desfalc sensorial resincronitzant el cervell amb la vista i el moviment captats per l’oïda interna.

Aquestes ulleres, que ja estan a la venda per 99 €, poden utilitzar-se damunt d’unes altres ulleres convencionals. Això sí, el seu ús en infants es limita a partir dels 10 anys, quan l’oïda interna ja ha culminat la seva fase de creixement.

stats