Consells de seguretat
Motor Seguretat 22/12/2017

Cal encendre l’aire condicionat a l’hivern?

Utilitzar el sistema d’aire condicionat fins i tot durant els mesos més freds de l’any allarga la vida útil del sistema

Ara Motor
1 min
Cal encendre l’aire condicionat a l’hivern?

Fa fred, els matins són gèlids a bona part del país i quan entrem i encenem el cotxe notem que la frescor s’ha instal·lat dins l’habitacle. Probablement la darrera cosa en la que pensem en aquestes condicions sigui encendre l’aire condicionat (o el sistema de refrigeració del climatizador) un cop en marxa.

I fem malament, ja que tots els fabricants aconsellen encendre l’aire condicionat o el sistema de refrigeració del nostre cotxe com a mínim un cop cada quinze dies per optimitzar la vida útil del compressor i evitar les pèrdues de gas que tard o d’hora acaben afectant a gairebé tots els aparells de refrigeració dels cotxes.

El fet d’encendre uns quants minuts el sistema d’aire condicionat fins i tot els mesos freds evita també que s’assequin els conductes del sistema per manca d’ús. Tampoc cal que ens arrisquem a patir un pneumònia per encendre l’aire condicionat: de fet, fins i tot pot ser agradable circular a una temperatura de 21 o 22 graus amb el ventilador funcionant a poca potència.

stats