Seguretat viària
Ara Motor

La Guàrdia Urbana enxampa un conductor que circulava a 156 km/h per la ronda del Mig

El tram on es va detectar l’infractor el 17 de febrer a la matinada té un límit de velocitat de 60 km/h

La Guàrdia Urbana enxampa a un conductor que circulava a 156 km/h per la ronda del Mig / GUÀRDIA URBANA Zoom

El 17 de febrer a les dues de la matinada la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar i fotografiar el conductor d’un Mercedes-Benz GLE circulant a 156 km/h en un tram de la ronda del Mig que té una velocitat màxima permesa de 60 km/h.

La Guàrdia Urbana ja ha anunciat mitjançant el seu perfil de Twitter que denunciarà penalment l’infractor, perquè gairebé triplicava la velocitat màxima permesa i, per tant, és constitutiu de delicte.

 El Codi Penal preveu un càstig d’entre tres a sis mesos de presó (si no té antecedents, no haurà d'anar a la presó), una multa econòmica important i retirada del permís de conduir entre un i quatre anys.

Una realitat massa habitual

Desgraciadament, un cas com aquest no és gaire estrany a la ciutat de Barcelona. Sense anar més lluny, el 30 de gener –també de matinada– un radar de la Guàrdia Urbana situat a la ronda Litoral (B-10) va captar un cotxe circulant a 189 km/h en un tram on la velocitat màxima permesa era de 80 km/h.

La Guàrdia Urbana va enxampar un conductor a 189 km/h per la Ronda Litoral el passat 30 de gener Zoom

La Guàrdia Urbana va enxampar un conductor a 189 km/h per la Ronda Litoral el passat 30 de gener / Guàrdia Urbana

Arribats a aquest punt, la Guàrdia Urbana de Barcelona insisteix que l’excés de velocitat, que molt sovint va associat amb el consum d’alcohol, és la principal causa de sinistralitat i d'accidents greus que hi ha al llarg de l’any a la capital catalana.