Proves cotxes
Motor  /  Proves 03/09/2022

Volkswagen Polo TSI 2023: l'experiència és un grau

Ens posem al volant de l'última actualització de l'utilitari alemany, que es posiciona com la més tecnològica de la història i limita la seva oferta mecànica a propulsors de gasolina

8 min
Volkswagen Polo 2023

47 anys, sis generacions i més de 18 milions d'unitats venudes a tot el món. Aquestes són les impressionants dades del Volkswagen Polo, un dels cotxes més coneguts arreu del món i que acaba de rebre una actualització que tot seguit analitzarem en profunditat. Però abans d'entrar en matèria, m’agradaria fer una petita reflexió. Durant aquestes gairebé cinc dècades, el Polo (juntament amb altres utilitaris més assequibles com el Ford Fiesta, el Seat Ibiza i el Renault Clio) s'ha venut moltíssim per la seva condició de “cotxe per a tot”. Vaja, el típic concepte de vehicle utilitari que tan bé ha funcionat històricament. Però darrerament estem vivint una sèrie de canvis molt profunds que, trobo, estan posant en greu perill la supervivència de models com aquest. Potser no tant la del Polo directament (ja que el seu preu sempre ha sigut una mica superior al de la resta d'utilitaris), però sí la dels cotxes del segment B en general. I és que amb la notable pujada dels preus dels cotxes nous avui en dia aquest tipus de vehicles, que sempre havien estat destinats a un públic majoritàriament jove, poden tenir problemes per mantenir la seva rendibilitat. Així doncs, aprofitem-los mentre encara es mantinguin al mercat.

I ara sí, donem pas a la prova del Volkswagen Polo TSI 2023.

DISSENY EXTERIOR

Volkswagen no és una marca coneguda mundialment per arriscar en termes de disseny, i l'estètica d'aquest nou Volkswagen Polo és l'exemple perfecte de la continuïtat que identifica la marca. Si comparem aquesta versió amb la que vam provar ara fa uns anys , no veurem canvis enormes i, de fet, els que s'han aplicat han buscat imitar el disseny del Volkswagen Golf. D'altra banda, un fet lògic si tenim en compte que és el model estrella de la marca de Wolfsburg.

Volkswagen Polo 2023
Volkswagen Polo 2023
Volkswagen Polo 2023

Els canvis més significatius d'aquest nou Polo s'han produït al frontal. Aquí veiem que els grups òptics amb tecnologia led de sèrie (opcionalment Matrix LED) han estrenat un nou disseny i ara integren una llum diürna que, a més, recorre lateralment tot el frontal passant per sota de la graella superior i del logotip de la marca. La nostra unitat de proves equipa l'acabat R-Line, de manera que la part inferior del para-xocs és força agressiva i disposa d'una entrada d'aire de dimensions considerables.

La vista de perfil és gairebé idèntica ja no a l'anterior model, sinó fins i tot a altres generacions. I és que si un disseny funciona, el millor és no tocar-lo. Això sí, aquí destaquen unes línies de tensió molt rectes i unes llandes que poden arribar a les 17 polzades, com en el cas de la unitat que il·lustra l'article. I malgrat que aquest cotxe en concret estigui pintat de color blanc, la marca disposa d'una oferta cromàtica força completa que permet pintar el sostre de color negre per aconseguir un acabat amb dues tonalitats.

Detall llandes
Fals tub d'escapament