Proves
Motor  /  Proves 13/11/2016

Peugeot 2008, un 'crossover' polivalent

Provem el 'crossover' més petit de la gamma Peugeot i un dels més equilibrats del segment

Emili Bocigas
4 min
2008

Hi ha un segment de cotxes que es queden a mig camí entre un SUV o totcamí i un turisme convencional. Aquests models diguem-ne híbrids reben el nom genèric de 'crossover' i integren una àmplia gamma de models que inclouen tipologies i models molt diversos d'acord amb la fisonomia, l'alçària lliure i la tipologia.

2008

Peugeot participa en aquest calaix de sastre amb el 2008, un 'crossover' que fa servir la plataforma del 208 convencional per crear un model més alt i una mica més ample que la plataforma del turisme del qual deriva.

El 2008 es basa en la plataforma del 208, afegint múscul

Gràcies al treball dels dissenyadors i enginyers de Peugeot, el 2008 homologa una bona capacitat de maleter, que arriba als 360 litres, així com una bona habitabilitat a les places davanteres. Això sí, les places posteriors són més aviat petites, ideals per transportar la canalla, però poc versàtils per fer llargs desplaçaments amb adults.

Maleter 2008

Estètica felina

El 2008 és un vehicle estèticament treballat, molt de l'escola de disseny francesa, sempre atrevida, innovadora i que impregna les seves obres d'un estil innegociable. El 2008 recorda la imatge d'un gran felí gràcies al frontal dominat per la calandra i els grups òptics, un capó allargat, unes dissimulades nervadures laterals que el fan semblar més alt i ample del que realment és i una vista posterior dominada per uns grups òptics en forma d'urpes i un gran maleter posterior.

Detalls fars posteriors 2008

Els interiors del 2008 són també un exercici de disseny únic, gràcies a la sorprenent posició de conducció i a la disposició del volant amb una mida força reduïda respecte al de tota la competència, i amb un gruix força raonable, per sota de la instrumentalització, que queda en una posició molt ergonòmica, ja que podem consultar la velocitat o rang de revolucions sense haver d'abaixar gaire la vista. I això, entre altres coses, és seguretat.

Interiors 2008

El sistema d'infoentreteniment es el característic del grup PSA, que al meu parer queda un pèl obsolet pel que fa a estètica i funcions. Tot i comptar a pràcticament tot arreu amb plàstics durs, mostren un bon nivell d'acabat.