Proves cotxes
Motor  /  Proves 14/01/2017

MINI John Cooper Works Cabrio, un caprici d'estil i potència

El petit esportiu britànic no havia gaudit mai de tanta potència a sostre descobert

Ferran Vital
6 min
MINI John Cooper Works Cabrio, un caprici d'estil i potència

Els cotxes britànics històricament han estat vehicles amb personalitat, bonics i de caprici. El MINI John Cooper Works Cabrio respon a la perfecció a l'etiqueta que generalitza els cotxes britànics.

Detall grup òptic davanter

Fins ara MINI no havia preparat mai un descapotable tan potent, tan ràpid, tan dinàmic –ni tan car–. El flamant MINI John Cooper Works Cabrio és un descapotable realment únic, destinat a un públic no gaire nombrós però molt exigent que vol associar la versió superior del MINI amb les sensacions de conduir a cel obert.

MINI JCW Cabrio

Ara fa uns mesos vam poder provar la versió Cabrio del Cooper S, l'esglaó immediatament inferior al John Cooper Works, i ens va encantar, fins al punt d'atorgar-li la puntuació màxima, de cinc estrelles. Per contra, aquesta versió superior no ens ha enamorat de la mateixa manera que el seu germà petit.

Una estètica poc diferenciada

El MINI John Cooper Works Cabrio és pràcticament idèntic al Cooper S Cabrio. De fet, tan sols el diferencien algunes subtileses estètiques, com l'absència de llums antiboira davanters per separat al frontal, i unes entrades d'aire inferiors sobredimensionades. A més, la franja de la calandra que presideix el frontal del MINI John Cooper Works és de color vermell, com els retrovisors de les versions més picants de la gamma.

Vista frontal

Si a la part frontal del vehicle les diferències són mínimes, a la part posterior encara són més subtils, ja que tan sols el diferencien del model immediatament inferior dues falses sortides d'aire posteriors. Això sí, el MINI John Cooper Works Cabrio disposa d'unes exclusives llandes de 17 polsades i uns frens de disc ventilats signats per Brembo.

Vista posterior

Pel que fa als interiors, el MINI John Cooper Works Cabrio no disposa de cap element exclusiu diferenciador de la resta de la gamma més enllà dels seients tipus baquet amb el logo John Cooper Works, també presents als passos de porta o a la instrumentalització del vehicle.

Quadre comandaments MINI JCW Cabrio

Això sí, la nostra unitat de premsa disposava també de motllures interiors cromades, consola de dos colors i volant especial, extres de què no disposen les versions de sèrie. La nostra unitat equipava també el paquet Driving Assistant, Head-up Display, càmera de visió posterior i assistents a l'aparcament. Amb tot aquest equipament, el nostre el MINI John Cooper Works Cabrio incrementa el preu fins als 43.384 euros, mentre que un Cooper S amb el mateix equipament es 'conforma' amb poc més de 32.000. Val la pena, el sobrecost de 10.000 euros?

Seients específics del JCW Cabrio

Un cotxe esportiu o de passeig?

L'actual generació del MINI John Cooper Works és la més potent de la història, gràcies al motor de benzina TwinTurbo de 2 litres de cilindrada –que comparteix amb el Cooper S– i que distribueix 231 cavalls i 320 newtons per metre de parell a partir de les 1.250 revolucions.

Motor TwinPower Turbo

En el cas de la nostra unitat de premsa, el propulsor estava associat a un canvi automàtic esportiu Steptronic de 6 velocitats amb lleves al volant i mode seqüencial a la palanca de canvis.