BMW 330e

45300€

BMW 330e

COMBUSTIBLE: Híbrid (benzina i endollable)

MOTOR: Benzina 2.0 + Elèctric

POTÈNCIA: 252 cavalls i 420 Nm de parell

TRACCIÓ: Posterior (propulsió)

MIDES I PES: 4633mm llarg / 1811 ample / 1429 alt. 1735 quilos.

Proves
Ferran Vital

Provem el BMW 330e, el Sèrie 3 del futur

El 330e serà un cotxe cabdal per a la història de la marca bavaresa: és el primer híbrid endollable de la Sèrie 3, vaixell insígnia dels de Munic

El 330e és l'aposta híbrida endollable de BMW, un pas més en l'estratègia dels de Munic cap a la mobilitat sostenible. I un pas realment important, ja que suposa la primera vegada que un Sèrie 3, vaixell insígnia dels bavaresos, incorpora a la seva gamma un model amb vocació obertament ecològica i sostenible. Bé, la veritat és que fa uns anys BMW ja va fer un primer model (ActiveHybrid 3), però aquest cop la cosa va de debò. En un futur no gaire llunyà, moltes de les berlines seran així.

El 330e marcarà el camí de BMW Zoom

El 330e marcarà el camí de BMW / Ferran Vital

Tot i ser un vehicle essencialment diferent, el 330e no difereix estèticament gens dels seus germans de gamma. De fet, tan sols les llandes específiques, les plaques laterals i una llum de cortesia de color blau en obrir el vehicle denoten la seva naturalesa híbrida.

Interiors del 330e Zoom

Interiors del 330e / Ferran Vital

Els interiors mantenen el nivell d'elegància, confort i benestar de la Sèrie 3, sense presentar cap diferència significativa amb els seus germans de gamma. L'únic element en què sí que percebem una ruptura és al maleter, on aquesta versió elèctrica perd capacitat (passa de 480 l a 370 l) per encabir-hi la bateria elèctrica, situada sota els seients posteriors i part del maleter.

El maleter perd una mica de capacitat Zoom

El maleter perd una mica de capacitat / Ferran Vital

Una mecànica estalviadora i efectiva

Les grans diferències del 330e respecte a la resta de models de la gamma està en la mecànica. I és que tot i fer servir el mateix xassís i bastidor de la Sèrie 3, el 330e incorpora un motor elèctric de 88 CV associat al motor tèrmic de benzina i quatre cilindres turboalimentats que distribueixen 184 CV, gràcies als quals s'obté una potència combinada de 252 CV de potència, més que suficients per moure amb brillantor el conjunt, que homologa un pes de 1.735 kg.

Els motors tèrmic i elèctric del 330e es troben un al costat de l'altre Zoom

Els motors tèrmic i elèctric del 330e es troben un al costat de l'altre / Ferran Vital

Els dos motors són l'un al costat de l'altre, col·locats en posició longitudinal davantera per darrere de l'eix davanter. A continuació, el 330e disposa una caixa de canvis automatitzada d'origen ZF de vuit velocitats, que s'encarreguen d'administrar la potència dels dos propulsors i enviar-la a l'eix posterior.

A diferència d'altres models híbrids, però, com el Toyota Prius o el Kia Niro, aquest BMW 330e no pot recarregar la bateria automàticament aprofitant l'energia cinètica del vehicle mateix, sinó que cal carregar-la mitjançant un endoll.

El 330e s'ha d'endollar per recarregar-lo Zoom

El 330e s'ha d'endollar per recarregar-lo / Ferran Vital

Les bateries d'ions i liti, situades a la part posterior per garantir el repartiment de pes 50:50 entre eixos, tenen una capacitat de 7,6 kW i una autonomia cent per cent elèctrica de 40 km, suficient per recorreguts urbans. Per recarregar-la, disposem d'una presa de corrent Schuko, just al costat de la porta del conductor. Es pot recarregar en qualsevol punt domèstic en poc més de dues hores i mitja.

Una manera ecològica de gaudir al volant

El 330e no deixa de ser un Sèrie 3 potent i divertit, tot i el seu esperit ecològic. A diferència d'altres models híbrids, el 330e ofereix diversió i potència al volant gràcies al dinamisme propi dels models bavaresos i la seva acurada posada a punt.

Tot i ser híbrid, el 330e conserva l'esperit esportiu Zoom

Tot i ser híbrid, el 330e conserva l'esperit esportiu / Ferran Vital

El conductor pot seleccionar tres modes de conducció que varien la resposta dels motors i del canvi de marxes. Així doncs, si seleccionem el mode Sport, els dos propulsors s'associaran per extreure els 252 CV del cotxe i oferir prestacions molt dinàmiques. En canvi, si seleccionem el mode Confort o Eco Pro, el 330e sempre arrencarà i iniciarà la marxa en mode elèctric i només utilitzarà el motor tèrmic quan sigui necessari.

El 330e és alhora ecològic, estalviador i esportiu Zoom

El 330e és alhora ecològic, estalviador i esportiu / Ferran Vital

A diferència de la resta de models de la Sèrie 3, però, el 330e inclou també un selector de mode eDrive situat a la palanca del canvi, que permet seleccionar el mode Auto eDrive, que controla els dos motors per defecte; el Save Battery, enfocat a reservar la càrrega elèctrica per a un ús posterior, o el Max eDrive, enfocat a una conducció cent per cent elèctrica, sense recórrer en cap moment al motor tèrmic (excepte en acceleracions molt fortes o quan superem els 125 km/h).

El botó eDrive permet seleccionar diversos modes elèctrics Zoom

El botó eDrive permet seleccionar diversos modes elèctrics / Ferran Vital

Si seleccionem el mode Eco Pro i Max eDrive, el 330e es mourà com un vehicle elèctric, homologant consums i emissions zero, amb una autonomia màxima de 40 km. Un cop esgotada la bateria elèctrica, el cotxe segueix funcionant com un vehicle de benzina convencional.

El 330e, però, continua homologant consums molt baixos seleccionant els modes Confort i Auto eDrive, que registren consums reals de 2,1 l en cicles urbans i per carretera practicant una conducció eficient.

El 330e és capaç de circular en mode 100% elèctric Zoom

El 330e és capaç de circular en mode 100% elèctric / Ferran Vital

El consum únicament es dispara quan seleccionem el mode esportiu i permetem que el motor elèctric faci d'auxiliar del tèrmic, atacant un port de muntanya i permetent als 252 CV del 330e cavalcar amb llibertat sobre l'asfalt. El 330e és ràpid i molt efectiu en conducció dinàmica (fa el 0 a 100 en només 6 s), i no té absolutament res a envejar a motoritzacions dièsel potents, com la del 320d que vam provar fa uns mesos. Els dos motors associats efectuen un maridatge fantàstic i omplen el tacòmetre de parell i vida a la més mínima insinuació sobre l'accelerador.