Proves motos
Motor Proves 11/03/2021

Les 5 millors motos de marxes que pots conduir amb el carnet de cotxe

Fem una selecció de cinc de les millors motocicletes amb marxes que pots conduir amb el permís de conducció B

3 min
Yamaha R125

Si parlem de mobilitat urbana, els escúters són els vehicles més atractius. La seva comoditat i facilitat d’ús i la seva capacitat de càrrega fan que siguin el mitjà de transport privat preferit a les ciutats. Tot i això, per als usuaris que només disposin del carnet B, també hi ha la possibilitat de comprar una motocicleta amb marxes. En aquest article volem parlar-te breument de 5 models que, segons el teu estil i preferències, et podrien interessar. 

Aprilia SX i RX 125

Comencem aquest llistat amb dos models que tot just s’han renovat fa pocs dies. La marca italiana acaba d’actualitzar els models RX (offroad) i SX (supermotard), de petita cilindrada, amb un nou motor Euro5. Tots dos models van dirigits a un públic molt concret i ens ofereixen, a més d’un atractiu mitjà de transport durant la setmana, unes grans dosis de diversió durant el cap de setmana, ja sigui fora de l’asfalt amb la RX o en circuit amb la SX.

Aprilia SX 125 i Aprilia RX 125
Aprilia SX 125 i Aprilia RX 125

Honda CB 125F

La petita de la família CB d'Honda és una de les motos més venudes a tot el món i sempre destaca per la fiabilitat i el reduït consum de combustible. La versió 2021 ha rebut millores importants que han modernitzat el model i n'han augmentat l'autonomia. El motor és un monocilíndric refrigerat per aire que adopta injecció PGM-FI i vàlvules eSP (enhanced smart power). Gràcies als canvis, la CB 125F té un consum de només 1 litre cada 65 km, cosa que possibilita una autonomia de fins a 800 km.

Honda CB 125F

Husqvarna Svartpilen 125

La marca d’origen suec és reconeguda mundialment pels seus models offroad, però des de fa pocs anys s’ha llençat a fabricar models de carrer amb les gammes Svartpilen i Vitpilen. La gran novetat d’aquest any és la versió 125 de la Svartpilen, que destaca per un disseny molt atractiu i una qualitat d’acabats molt alta. La base és la de la KTM Duke 125, així que ja podem intuir que és una moto força esportiva i, sobretot, molt àgil en ciutat gràcies a la reduïda distancia entre eixos.

Husqvarna Svartpilen 125

Macbor Montana XR1

Les motocicletes Trail són les més venudes en el segment de gran cilindrada, però això no vol dir que no puguis gaudir d’aquest tipus de motos amb el carnet B. Macbor ens presenta un model que ens ofereix una posició de conducció molt còmoda i que ens permet buscar les nostres pròpies aventures durant el cap de setmana. Amb aquest model també disposem d’interessants accessoris, com ara maletes laterals o proteccions.

Macbor XR1

Yamaha R125

Si ets amant del campionat de MotoGP i de les motos esportives, segurament el que estàs buscant és una moto com la R125 de Yamaha. Estètica impactant, decoració esportiva, grans dosis de tecnologia i un xassís ben treballat són alguns dels seus ingredients. Possiblement la seva posició de conducció no és la més còmoda en ciutat, però el motor i el gran xassís que porta faran que gaudeixis molt conduint-la.

Yamaha R125
stats