Vídeo
Motor Novetats 09/04/2021

El nou elèctric de Kia derrota diversos Porsche, Lamborghini i Ferrari en una prova d’acceleració

El flamant Kia EV6 GT demostra les seves capacitats en un vídeo viral en què és capaç de derrotar esportius d’alta gamma que li quadrupliquen el preu

2 min
KIa EV6 GT Drag Race

Kia ha apostat fort amb el nou EV6, el primer cotxe elèctric de la marca coreana, fruit d'haver aprofitat una plataforma específica desenvolupada de bracet amb el seu soci Hyundai. El nou EV6 estarà finalment disponible aquest 2021 i disposarà de cinc variants mecàniques, la versió més prestacional de les quals, anomenada EV6 GT, presenta una potència total combinada de 430 kW –equivalent a 585 CV convencionals– i 740 Nm de parell gràcies als seus dos motors elèctrics, que actuen de manera sincronitzada sobre cada eix.

Gràcies a tota aquesta potència, el Kia EV6 GT permet accelerar de 0 a 100 en només 3,5 segons i assoleix una velocitat punta limitada electrònicament de 260 km/h, a banda d’incloure un control electrònic del diferencial que permet optimitzar la tracció i l’entrega de potència en tot moment.

Tan segurs estan els coreans de les possibilitats del seu crossover elèctric que van decidir enfrontar-lo al bo i millor dels esportius de luxe en una cursa d’acceleració o drag race, molt popular als Estats Units. Així doncs, el flamant elèctric coreà se les ha vist amb el Lamborghini Urus, el Mercedes-AMG GT, el Ferrari California T, el Porsche 911 Targa 4 i el McLaren 570S, tots models d’una potència d’entre 500 i 570 CV, similar a la del Kia EV6 GT però que, a diferència del coreà, han estat dissenyats per córrer.

La carrera, amb una durada de 400 metres –equivalent a un quart de milla– va ser dominada en un inici pel Kia EV6 GT, gràcies a l’entrega immediata de parell i potència dels motors elèctrics i l’efectivitat de l’electrònica en aquest model totcamí. Ara bé, en els metres finals el McLaren 570S va fer valdre la seva condició de cotxe esportiu i va superar el crossover elèctric coreà sobre la línia de meta.

Més enllà de la velocitat del nou EV6 GT, val la pena destacar que el seu paquet de bateries de 77,4 kWh ofereix una autonomia d’uns 510 quilòmetres en cicle d’homologacions WTLP i que pot carregar del 10% al 80% de càrrega de les bateries en només 18 minuts.

Per acabar, també cal remarcar que aquesta versió prestacional del totcamí de Kia tindrà un preu de venda d’uns 65.000 euros, mentre que tots els seus rivals es mouen en un rang de preu d’entre 230.000 i 260.000 euros, és a dir, pràcticament quatre vegades més.

stats