Novetats
Motor Novetats 14/06/2021

Kia Sportage 2022: canvi radical

El totcamí estrella de la marca coreana estrena nova generació amb un canvi d'imatge radical que no deixa ningú indiferent

2 min
Kia Sportage 2022

El nou Kia Sportage serà un totcamí molt més futurista i trencador del que havíem imaginat. Després de tocar el cel amb la generació actual, que s’ha venut i es continua venent molt bé a tots els mercats on és present, Kia ha presentat ara la cinquena generació de l'Sportage, que arribarà al mercat el 2022.

La cinquena generació pren el relleu d’una saga d’èxit que va començar l’any 1993 i que no ha deixat d’anar de menys a més al llarg dels anys, fins al punt de convertir-se en un supervendes, un dels pesos pesants del segment.

Kia Sportage 2022
Kia Sportage 2022
Kia Sportage 2022

Kia segueix el camí obert per Hyundai amb el nou Tucson i presenta un Sportage molt futurista, que rep una forta influència estètica del nou elèctric Kia EV6 en detalls com ara els grups òptics davanters i les seves formes angulars i geomètriques, una cintura més elevada i unes nervadures laterals molt marcades, que hi aporten més presència i múscul. En definitiva, el nou Sportage és un punt més asiàtic que europeu, i és un detall important perquè Kia ens ha anunciat que la versió europea final a la venda serà un pèl diferent d'aquesta que ara presenta.

Als interiors és on Kia vol mostrar el salt qualitatiu de la marca, amb una disposició ergonòmica, minimalista i elegant que passa per la digitalització del quadre d’instruments i la pantalla central i tot un seguit de comandaments circulars que mantenen el poder físic de funcions clau com el volum i el sistema de calefacció i aire condicionat, per exemple.

Interiors Kia Sportage 2022
Interiors Kia Sportage 2022
Interiors Kia Sportage 2022

El que no sabem encara és el preu definitiu del nou Sportage al nostre mercat –l’actual arrenca a partir dels 18.900 euros, però segur que el nou model serà més car– ni l'oferta mecànica. Ara bé, prenent com a referència el seu cosí Hyundai Tucson, amb el qual comparteix plataforma i molts elements mecànics i tecnològics, ja podem avançar que disposarà de motors dièsel i gasolina amb electrificació i sense, i sistemes de tracció davantera o integral, així com diversos modes de conducció associats.

stats