Cotxe elèctric
Motor 13/12/2019

Els elèctrics d’alt rendiment de Volkswagen s’anomenaran GTX

Els GTX seran l’equivalent elèctric dels actuals GTI

Ara Motor
1 min
Els elèctrics d’alt rendiment de Volkswagen s’anomenaran GTX

Volkswagen està preparant una fornada de cotxes elèctrics d’altes prestacions sobre la base de la nova família de models elèctrics IQ. Aquestes futures versions elèctriques s’anomenaran GTX, segons apunta la revista britànica Autocar, i serà l’equivalent elèctric de les actuals versions GTI o GTD dels cotxes amb motor de combustió.

Segons apunten les primeres informacions, la primera versió GTX de la marca l’estrenarà el futur ID5 i serà presentada a principis del 2021. La variant GTX serà més potent gràcies a dos motors elèctrics (un sobre cada eix) i disposarà d’una estètica més atrevida i juvenil que pretén seguir els conductors amb una aspiració més esportiva i prestacional.

Fins ara, però, Volkswagen només ha confirmat que el nou ID3 tindrà un motor frontal que actuarà sobre les rodes posteriors oferint 204 CV i 310 Nm de parell. Per tant, una hipotètica versió de tracció integral amb dos motors elèctrics podria arribar a oferir més de 400 CV de potència.

A més, aquests models més esportius anomenats GTX podrien ser la base sobre la qual Cupra treballaria per desenvolupar els seus cotxes elèctrics esportius d’alt rendiment en un futur no gaire llunyà.

stats