Crossover assequible
Motor Novetats 06/02/2022

Dacia Jogger, el ‘crossover’ de set places més barat del mercat

El nou vehicle familiar de la marca romanesa arriba a casa nostra a un preu base de 14.990 euros

2 min
Dacia Jogger

A mig camí entre un SUV i un monovolum, el nou Dacia Jogger és la nova aposta del grup Renault per conquerir el mercat dels vehicles assequibles de tall familiar. Perquè el substitut dels Dacia Lodgy és un vehicle de 4,54 metres de llarg, 2,05 d’ample i 1,63 d’alt amb una batalla o distància entre eixos de 2,89 metres. 

La gràcia i argument principal del Jogger és que té prou espai per encabir-hi una tercera filera de seients abatible, amb un espai modulable gràcies al fet que la segona filera de seients es pot desplaçar alguns centímetres i oferir més o menys espai per a les cames i el maleter. D’aquesta manera s’entén que el maleter ofereixi fins a 708 litres de capacitat amb les dues fileres posteriors abatudes o 160 en el cas de viatjar amb set ocupants.

El nou Jogger presenta una estètica elegant i moderna, que beu força dels nous Sandero i Duster i aposta per un salt de qualitat percebuda. Llums led davanters, detalls cromats i també uns interiors pràctics i senzills, amb dotació de seguretat i tecnològica útil, com ara aire condicionat i sistema d’infoentreteniment dominat per una pantalla tàctil opcional de 8 polzades compatible amb Apple CarPlay i Android Auto, dos ports USB, punt wifi i navegador.

Detalls nou Dacia Jogger
Detalls nou Dacia Jogger
Detalls nou Dacia Jogger

Tot i que no compta amb versions electrificades, el Dacia Jogger disposarà de dos motors de gasolina, un 1.0 turbo TCe de 110 CV i un segon propulsor compatible amb GLP anomenat Eco-G, i una potència de 100 CV. Dacia preveu que el 2023, d’aquí tot just un any, s'hi incorpori una versió híbrida de 140 CV, amb la mecànica que actualment fa servir el Renault Clio, a més d'un canvi automàtic, que faran d’aquest Jogger el primer monovolum del mercat amb set places amb mecànica híbrida.

Però el gran argument del Jogger és el preu. El model d’accés amb nivell d’equipament Essential i mecànica compatible amb GLP costa 14.990 euros, descomptes promocionals a banda. La versió amb motor de gasolina TCe de 110 CV i nivell d’equipament Comfort té un preu base de 16.950 euros, i les versions de set places amb aquestes motoritzacions tenen un preu de partida de 17.150 i 17.700 euros.

stats