Motor Novetats 15/11/2021

Cupra Formentor VZ5, el preu de l’exclusivitat

La marca catalana fa públic el preu final del model més potent, passional i car mai fabricat a Martorell

2 min
Cupra Formentor VZ5

El Cupra Formentor VZ5 no és un cotxe qualsevol, això ja ho sabem de fa temps. Tal com vam explicar ara fa nou mesos, el Formentor VZ5 és una edició limitada a només 7.000 unitats que, per primer cop, farà servir l’exclusiu motor de cinc cilindres en línia 2.5 turbo d’origen Audi i que ofereix 390 CV de potència, una mica per sota dels 400 CV de l’Audi RSQ3, amb el qual comparteix mecànica i plataforma. 

Però més enllà d’algunes especificitats estètiques de la seva carrosseria (entrades d'aire del llavi inferior davanter, llandes de 20 polzades específiques, difusor de fibra de carboni i sortida dels quatre tubs d'escapament de titani en disposició vertical) i del seu interior (entapissats exclusius anomenats CUPBucket i seients de tipus bucket), el Formentor VZ5 no és gaire diferent de la resta de models VZ de la marca.  

Sí que és cert que el VZ5 té una posada a punt esportiva més específica que inclou frens de disc ventilats a l’eix davanter o una alçada lliure rebaixada en 1 mil·límetre que li aporten millor centre de gravetat i capacitat de tracció, però en cap cas suposa un gran canvi o evolució respecte a un model estàndard.

Per això ens ha sobtat força el preu base del Formentor VZ5, que s’enfilarà fins als 62.840 euros. Entenent que aquest és un model exclusiu del qual només es fabricaran 7.000 unitats i que estrena per primer cop el motor de cinc cilindres d’origen Audi, el preu que ha fixat Cupra per a aquest Formentor VZ5 el converteix en el cotxe més car de la història de Cupra i de Seat, i en el més car fet mai a Martorell. 

Aquest preu posiciona el Cupra Formentor VZ5 per sobre d’altres esportius d’altes prestacions com un BMW M235i Coupé o un Mercedes-AMG A35, i fins i tot per sobre de versions potents del Volvo XC60 Recharge híbrid endollable i amb etiqueta de zero emissions (de 350 CV) o l'Alfa Romeo Stelvio Veloce (de 280 CV), models sobre el paper més esportius i de categoria superior a la del model de Cupra. A més, el preu del Cupra Formentor VZ5 es posiciona a només 10.000 euros de l’Audi RS Q3, amb el qual comparteix motor però que és més potent (400 CV) i sobre el paper està més ben equipat i posicionat al mercat que no pas el model de Martorell.

I alerta, que Cupra llançarà una edició encara més exclusiva del seu Formentor VZ5, de la qual només fabricarà 1.000 unitats que faran servir un color exclusiu de carrosseria anomenat gris taiga i entapissats de cuir marró en contrast amb fil de color coure.

stats