Cotxe elèctric
Ara Motor

El primer cotxe elèctric de Lamborghini arribarà el 2025

Els de Sant’Agata Bolognese volen entrar en el segment dels esportius elèctrics

El primer cotxe elèctric de Lamborghini arribarà el 2025 / WIKIPEDIA Zoom

Després d’haver incorporat un SUV a la seva gamma –l’Urus–, Lamborghini ha volgut anar més enllà en la seva aposta per la diversificació i ha anunciat que incorporarà un cotxe elèctric en format de berlina cupè de quatre portes.

Serà el primer cop que Lamborghini abandoni els tradicionals esportius de motor central i deu cilindres en V (o V10, si ho preferiu) i que entri en el segment de les berlines de quatre portes impulsades per un motor elèctric, un espai en què el Tesla Model S governa amb mà de ferro.

Probablement el nou Lamborghini elèctric utilitzarà diversos elements mecànics i estructurals heretats del Porsche Taycan i de l’Audi e-tron GT, com ara la nova plataforma modular PPE, i la seva potència i pes haurien de permetre que aquest futur model acceleri de 0 a 100 en 3 segons, per mantenir viva la flama esportiva i de rendiment de la marca italiana.

Però on el futur elèctric de Lamborghini es diferenciarà radicalment dels models elèctrics d'Audi i de Porsche serà en el camp de l'autonomia real. I és que gràcies a un nou sistema de supercondensadors estrenats amb el seu prototip Siàn, a Lamborghini confien superar la barrera dels 650 quilòmetres d'autonomia. Aquesta més gran autonomia s'explica gràcies al fet que els supercondensadors són més lleugers i més petits que les bateries de liti convencionals, però fins a tres cops més potents que aquestes.

Per acabar, la idea de fabricar una berlina de quatre portes no és nova a Sant'Agata Bolognese, la petita població bolonyesa que acull la seu de Lamborghini. I és que els italians ja van mostrar un prototip de vehicle de quatre portes i tres volums anomenat Estoque l'any 2012, tot i que mai va passar de ser un concept car que la marca mai es va atrevir a fabricar en sèrie.