VEHICLE ELÈCTRIC
Motor  /  Novetats 13/10/2020

Amazon presenta la seva furgoneta elèctrica

Aquest vehicle de repartiment ha estat fabricat per Rivian, una companyia que vol eclipsar l’hegemonia de Tesla en el segment dels vehicles elèctrics

Ara Motor
2 min
Amazon presenta la seva furgoneta elèctrica

A partir de l’any vinent Amazon començarà a fer servir les furgonetes elèctriques de repartiment desenvolupades per Rivian en exclusiva, amb l’objectiu de crear una flota de vehicles de zero emissions abans de l’any 2030. La comanda global de furgonetes elèctriques a Rivian és de 100.000 unitats, que s'aniran entregant entre els anys 2021 i 2030.

Què és Rivian?

Rivian és una companyia amb seu a Michigan fundada sobre les cendres de l’antiga Hummer i que compta amb molts antics treballadors de Hummer i Chrysler. Rivian, que disposa d'inversions d'Amazon i Ford, vol ser el contrapunt de Tesla i vol fabricar vehicles totalment elèctrics de gran potència i autonomia.

La furgoneta elèctrica d’Amazon destaca per una carrosseria de tres longituds, amb un disseny elegant i un punt vintage en el frontal i amb un enorme recorregut led en la part posterior. A l'interior destaca una cabina amb dues pantalles digitals i per a una zona de càrrega diàfana.

Zona de càrrega

Com es podia esperar, aquesta furgoneta elèctrica disposa del sistema Amazon Alexa amb servei d’ordres per veu i un seguit de càmeres que ofereixen una visió zenital o a 360 graus del voltant del vehicle.

Vista posterior furgoneta

Tot i que Amazon i Rivian no han confirmat encara la potència i l’autonomia de la furgoneta, sembla lògic pensar que Rivian podria aprofitar la mecànica dels models R1T i R1S, amb potències de 750 CV i autonomies superiors als 600 quilòmetres.

Amazon furgoneta elèctrica

La comanda d’Amazon no és estranya, ja que Jeff Bezos és un dels principals inversors d’aquest fabricant de vehicles elèctrics, que vol plantar cara a Tesla i que compta amb el suport financer d’un altre gegant automobilístic com Ford.

stats