Saló de Ginebra
Ara Motor

Nou Peugeot 208: un felí ecologista

La marca francesa presenta el nou 208, l’utilitari gal que incorpora solucions tecnològiques i estilístiques dels nous models de la gamma

Peugeot presenta el nou 208, més felí que mai / PEUGEOT Zoom

El nou 208 serà la gran estrella de Peugeot al Saló de Ginebra que comença d'aquí poques setmanes. De fet el model francès s’hauria d’haver descobert el 7 de març, però una filtració de les fotos oficials del 208 durant la setmana passada n’ha accelerat la presentació.

Vista posterior nou Peugeot 208 Zoom

Vista posterior nou Peugeot 208 / Peugeot

Aquesta nova generació del 208 estrena una nova plataforma modular anomenada CMP (Common Modular Platform) i que utilitzarà la pròxima generació del DS3 i de l'Opel Corsa, i que destaca també per l’adopció de versions totalment elèctriques. De fet, aquesta generació del 208 estrenarà una versió totalment elèctrica anomenada e-208 que utilitzarà una bateria de 50 kWh i disposarà d’una autonomia de més de 300 quilòmetres.

Detall nou e-208 Zoom

Detall nou e-208 / Peugeot

Més enllà de la versió elèctrica, el nou 208 disposarà de motors dièsel i gasolina gràcies als propulsors gasolina tricilíndric 1.2 PureTech amb potències de 75, 100 i 130 CV i una versió dièsel amb un motor 1.5 BlueHDide 100 CV. Totes les versions utilitzen el canvi automàtic EAT8 amb excepció de la versió d’accés gasolina de 75 CV i que mantindrà un canvi manual de cinc relacions.

El nou 208 és més gran i més lleuger que la generació actual Zoom

El nou 208 és més gran i més lleuger que la generació actual / Peugeot

La nova plataforma és més lleugera (fins a 30 quilos menys que el seu predecessor) i té més rigidesa torsional, cosa que beneficia els consums de carburant i les xifres d’emissions i fins i tot beneficia el comportament dinàmic del vehicle, tot i ser vuit centímetres més llarga que la carrosseria del 208 anterior.

Detall fars posteriors en forma d'urpa Zoom

Detall fars posteriors en forma d'urpa / Peugeot

 

Estèticament el nou 208 és un cotxe realment cridaner, que incorpora solucions estètiques i de disseny provinents del 508 i el 3008, els dos models més importants de la gamma francesa. El seu estil és més felí que mai i destaca per unes línies afilades i agressives amb una clara herència del disseny de la resta de models de Peugeot, però aportant una dosi de frescor, esportivitat i joventut.

Interiors nou Peugeot 208 Zoom

Interiors nou Peugeot 208 / Peugeot

El nou 208 només disposarà de carrosseries de cinc portes, com la majoria dels seus rivals, i per primer cop en la història de Peugeot superarà els 4 metres de llarg i arribarà fins als 405 centímetres de llargada. Això el col·loca en la línia dels seus principals rivals, com els Seat Ibiza, Ford Fiesta i Renault Clio, entre d'altres.

Detall ergonòmic del nou 208 Zoom

Detall ergonòmic del nou 208 / Peugeot

Els interiors del 208 també reben una forta influència del 3008, i disposarà d’una ergonomia futurista i innovadora, en què destaca l’ús dels botons i comandaments en forma de piano, una solució que ja utilitzen diversos models de la gamma Peugeot.