LA GUANTERA

Honda Civic: un cotxe que viu en constant evolució

Aquest Civic és una renovació del model presentat l’any passat. / HONDA Zoom

La personalitat de l’Honda Civic està fora de discussió. El disseny exterior sempre ha buscat ser diferent; i ara, en aquesta versió nova que arribarà als concessionaris d’aquí pocs dies, els seus creadors han anat un punt més enllà, i han aprofundit sobretot en el caràcter esportiu.

Aquest Civic és una renovació del model presentat l’any passat, i no l’hem d’entendre com un cotxe nou, perquè no ho és. Dels canvis més destacables s’ha de remarcar que ara entre les opcions de cinc portes hi ha una versió nova de l’Sport, que marca un avanç del que serà el nou Type R, el Civic més radical de tots.

El Civic Tourer (el familiar, per entendre’ns) és probablement el que ha rebut més modificacions tant a dins com a fora del cotxe.

Des del punt de vista tecnològic les principals novetats per a aquests Honda les trobem en la suspensió i en un sistema d’assistència en la conducció que, a través d’unes frenades gairebé imperceptibles, fa que el cotxe es torni molt més precís i àgil de moviments. La combinació de tot això permet que el Civic sigui encara més maniobrable que abans, i fins i tot més estable; dues virtuts que ja destacaven en les versions precedents.

Els dispositius d’entreteniment, informació i àudio han canviat totalment, i la connectivitat a través de l’Honda Connect, completament nou, es fa utilitzant el sistema Android 4.0.4, visible en una pantalla de set polzades. La gamma de motors continua sent la mateixa, amb un dièsel 1.6, o els dos gasolina d’1.4 o 1.8, respectivament. Tots tres destaquen per la seva eficiència, i per tenir emissions a partir de només 94 g de CO per quilòmetre.

Els Civic continuen equipats amb moltíssims dispositius de seguretat; l’últim que s’ha afegit és el sistema actiu de frenada a baixa velocitat, molt útil a les ciutats.