INDÚSTRIA
Motor Competició 28/09/2020

Stefano Domenicali abandona Lamborghini

L'executiu italià es convertirà en el nou CEO de la Fórmula 1 a partir del gener del 2021 en substitució de Chase Carey

Ara Motor
1 min
Stefano Domenicali abandona Lamborghini

L'italià Stefano Domenicali deixa la direcció de Lamborghini per començar un repte majúscul a partir del mes de gener, quan esdevindrà president executiu de la Fórmula 1 en substitució de Chase Carey, que continuarà com a president nominal però sense capacitats executives.

Domenicali coneix bé el món de la Fórmula 1, ja que va dirigir l'escuderia Ferrari entre els anys 2008 i 2014. Allà va coincidir amb el britànic Ross Brawn, que l'acompanyarà de nou en aquesta etapa al capdavant de la Fórmula 1.

La marxa de Domenicali és un cop dur per a Lamborghini, on havia exercit de director executiu des de l'any 2016 i estava fent créixer a la companyia de Sant'Agata Bolognese com no havia crescut mai, fins al punt de posar en entredit l'hegemonia de Ferrari més enllà de les fronteres del país transalpí.

I és que Domenicali ha estat la figura clau en el llançament comercial de l'Urus, el primer SUV de la marca italiana, i ha iniciat una estratègia comercial diversificada que ha fet que Lamborghini dupliqués les vendes durant els seus anys de mandat, amb un augment en la contractació de personal –700 treballadors més– per fer front a l'augment de la demanda de la marca del toro.

A hores d'ara no es pot negar que la marxa de Domenicali és un altre front obert i inesperat dins del grup Volkswagen, que haurà de buscar un substitut de garanties per seguir comandant el pla de creixement de Lamborghini en el segment dels cotxes superesportius, i que entengui les particularitats i idiosincràsia dels de Sant'Agata Bolognese, sotmesos a un procés d'electrificació de la seva gamma.

stats