Fórmula 1
Motor  /  Competició 24/11/2017

De ‘gamer’ a pilot de Fórmula 1

Un comercial holandès de 25 anys fa història en convertir-se en el primer jugador virtual que fa el pas a una escuderia de Fórmula 1

Ara Motor
1 min
De ‘gamer’ a pilot de Fórmula 1

McLaren va organitzar un concurs anomenat World's Fastest Gamer per escollir un dels seus nous pilots provadors dels monoplaces de Fórmula 1. Al concurs s’hi van presentar més de 30.0000 candidats, que van passar diverses fases eliminatòries fins arribar a una fase final, celebrada a les instal·lacions de McLaren a Woking, Anglaterra, on els aspirant havien de fer servir el simulador oficial de l’equip durant unes 4 hores.

El guanyador ha sigut l’holandès Rudy Van Buren, un jove comercial de 25 anys que ja havia sigut campió holandès de Karts l’any 2003. Van Buren va haver de deixar la competició als 16 anys, quan no va trobar cap espònsor comercial per seguir la seva carrera, però nou anys després el món del motor li ha tornat a obrir la porta per dedicar-se professionalment a la competició.

Van Buren va derrotar en la gran final un compatriota seu, un jove estudiant universitari de només 20 anys anomenat Freek Schothorst, que de moment s’ha assegurat un volant per a la temporada vinent a la Fórmula 3.

Aquesta ha sigut la primera aproximació d’una escuderia de Fórmula 1 als e-Sports, que de ben segur tindrà continuïtat de cara a l’any vinent en diversos equips de Fórmula 1.

stats