22/06/2013

3.500 'hippies' enamorats de les VW Transporter

1 min

La FurgoVolkswagen, la concentració més important d'Europa d'entusiastes de les mítiques furgonetes Bulli, ja ha complert deu anys d'història. El cap de setmana passat va tornar a celebrar la seva trobada tradicional al càmping La Ballena Alegre, a Sant Pere Pescador, coincidint amb el Campionat Mundial de windsurf.

L'aplec va reunir 667 furgonetes Volkswagen de tots els temps, des dels primers models d'aquest vehicle amb tanta personalitat que es va començar a fabricar el 1950 amb el nom de Transporter, fins a les T5 més sofisticades de l'actualitat.

La passió per aquest símbol de l'automobilisme, que va començar com un vehicle per a un ús purament industrial, va permetre viure instants carregats d'emotivitat a les diferents activitats que es van fer amb motiu de la reunió més multitudinària d'usuaris d'aquests vehicles que es fa al món. La desfilada de les Volkswagen pels carrers de l'Escala o la barbacoa nocturna a la platja van ser els dos moments culminants d'una trobada que ja treballa en la pròxima edició.

Conceptes com la llibertat, l'aventura, la diversió i el respecte pel medi natural són alguns dels valors comuns dels fidels d'aquesta mena de religió.

A la trobada es va presentar el projecte 10fronteresfotofurgo . La fotògrafa Claudia Maccioni i el periodista Koke Puig faran vint mil quilòmetres per l'Àfrica amb una T3 Syncro del 1988, durant tres mesos, per portar els diners que han recollit en diverses iniciatives a diversos hospitals que lluiten contra el càncer en una de les zones més pobres del planeta. Quan tornin faran una exposició amb el material periodístic resultant del viatge.

stats