Seguretat
Motor  /  Seguretat 12/05/2018

Vila-real aposta pels passos de vianants en 3D

L'Ajuntament de la ciutat de la Plana vol convertir-la en un autèntic ‘living-lab’ on experimentar noves aplicacions i innovacions urbanes

Ara Motor
1 min
Vila-real aposta pels passos de vianants en 3D

La velocitat dels vehicles en trajectes urbans –sobretot quan aquests són relativament a la vora d’un pas de vianants– és un dels grans problemes de les grans ciutats europees. Vila-real serà la primera ciutat de tota la Península a provar un nou projecte innovador i atractiu al seu casc urbà: els passos de vianants en 3D.

Aquesta tècnica, que de moment només s’ha provat a Islàndia, juga amb un efecte òptic que fa que els conductors disminueixin la velocitat de manera inconscient quan s'acosten a aquests passos en 3D. A més, els passos en 3D utilitzen pintura antilliscant per no perjudicar els vehicles de dues rodes durant els dies de pluja.

La regidora d’Innovació del consistori castellonenc, Mónica Mañas, ha afirmat que "els passos de vianants 3D és una de les iniciatives sorgides del projecte de convertir Vila-real en un ‘living-lab de les innovacions de les nostres empreses”, i que la seva intenció és “expandir aquesta experiència a altres ciutats”. I és que el govern municipal ha desenvolupat aquest projecte pilot al costat d’una empresa local i la Fundació Globalis.

Els passos de vianants en 3D de Vic

Ara fa unes setmanes la ciutat de Vic també va pintar un pas de vianants en 3D a la carretera de Manlleu, en el marc d’una reforma que preveu pintar fins a sis passos de vianants a la mateixa carretera amb aquesta tècnica per intentar reduir els accidents.

Detall pas de vinanats 3D
stats