Seguretat
Ara Motor

Els nous radars controlaran si utilitzem el mòbil o no accionem l’intermitent

Un radar d'última generació dissenyat a França pot controlar infraccions en un radi de 200 metres com ara no utilitzar els intermitents o agafar el mòbil i pot identificar matrícules

Els nous radars controlaran si utilitzem el mòbil o no posem l’intermitent / MORPHO Zoom

Es diu Mesta Fusion i ha estat desenvolupat per l'empresa Morpho, amb seu a França. Aquest és un potent radar que ja opera a la ciutat d’Estrasburg i que està en fase de proves de diverses ciutats franceses com ara Bordeus o Marsella. Una versió anterior del Mesta Fusion fa mesos que ja està operatiu a Dubai, on ha mostrat les seves possibilitats i bon funcionament.

Aquest nou radar pot identificar si posem els intermitents de canvi de carril, si fem un avançament perillós, si girem en un lloc no habilitat, si ocupem part del carril que no ens toca o si mantenim la distància de seguretat indicada en un radi de 200 metres i en carreteres o carrers de fins a vuit carrils.

A més, el radar pot identificar el tipus de vehicle (motocicleta, cotxe o camió) adaptant la velocitat màxima genèrica per a cada tipus de vehicle, i fins i tot identificar la matrícula de cada vehicle per saber si un vehicle circula de manera indeguda en episodis d’alta contaminació i aplicar la sanció corresponent.