Seguretat infantil
Motor  /  Seguretat 06/03/2017

Les cadiretes a contramarxa són les més segures

Circular amb els infants en posició de contramarxa és més segur pels infants en cas d'impacte

Ara Motor
1 min
Les cadiretes  a contramarxa són les més segures

Els sistemes de retenció infantil a contramarxa (és a dir, d’esquenes al sentit de la circulació) són les més segures, segons afirma la DGT. Segons Andrés Medina, coodinador d’educació vial de la DGT, aquests sistemes ben utilitzats poden evitar el 75% de les morts i el 90% de les lesions produïdes en cas d’accident.

Tot i que l’actual normativa obliga que els pares utilitzin cadiretes pels infants fins als 135 centímetres, els experts recomanen un cop més el seu ús fins que els nens arribin als 150 centímetres.

Tot i que encara no és plenament vigent la normativa i-Size (ho serà a partir de l’1 de gener de 2018) obligarà que els infants circulin en sentit contrari a la circulació fins als 15 mesos com a mínim. A partir d’aquesta edat és aconsellable que els infants segueixin circulant en sentit contrari a la marxa fins als quatre anys, ja que millora el repartiment de forces en cas d’accident i protegeix millor el cap i el coll dels infants en cas d’impacte.

Quin és el lloc més segur del cotxe?

La normativa obliga que els infants viatgin a les places posteriors (si el vehicle en té). La plaça més segura per un infant a contramarxa és la central, ja que en cas d’impacte no tocaria de ple amb els seients davanters i la seva inèrcia.

stats