Seguretat
Ara Motor

Els cotxes més robats a l'estat espanyol durant l'any 2016

SEAT Ibiza, Volkswagen Golf i Ford Fiesta són els vehicles més robats a Espanya

Ibiza CUPRA / SERGIO DOMÍNGUEZ Zoom

Segons un estudi elaborat per l'empresa de seguretat Techco Security el SEAT Ibiza va ser el cotxe més robat d'Espanya amb un 39% dels furts. El segueixen, a molta distància, el Volkswagen Golf i el Ford Fiesta, amb un 13% del total en cada cas.

Les claus que expliquen les xifres de l'Ibiza són la facilitat de col·locar els cotxes robats al mercat -als països de l'est i del Magreb, però també dins les fronteres de l'estat espanyol- i la relativa senzillesa per superar els seus sistemes antirobatori i de seguretat.

En molts casos els lladres d'aquest tipus de cotxes volen desmuntar el cotxe a peces per facilitar la seva venda al mercat de segona mà i extreure un rendiment econòmic que difícilment podrien rentabilitar en cas de vendre el cotxe sencer amb el número de bastidor.

L'empresa de seguretat ha alertat també que el 90% dels robatoris de vehicles a l'estat espanyol s'han dut a terme amb el cotxe aturat i sense ningú a bord, tant a pàrquings privats com al carrer, però que una part significativa dels robatoris, corresponent al 3% del total, es va fer mitjançant l'ús de la força (especialment en models de gamma alta com el Porsche Cayenne o l'Audi Q7). El 7% restant dels robatoris va tenir lloc a benzineres o estacions de servei.