Seguretat
Motor Seguretat 30/05/2021

5 cadiretes infantils que hauries d’evitar

Un informe europeu analitza la seguretat dels 26 sistemes de retenció infantil nous actualment a la venda i revela quines cadiretes no superen els estàndards de seguretat

2 min
Cadiretes infantils

El primer estudi europeu sobre la seguretat cadiretes infantils -amb la participació del RACE- ha revelat el grau de seguretat de les 26 cadiretes o sistemes de retenció infantil presentades el darrer any i actualment a la venda al mercat europeu. De les 26 cadiretes analitzades, un total de 18 models obté la màxima puntuació de quatre estrelles, i 3 models més obtenen una puntuació de tres estrelles.

Ara bé, un total de cinc cadiretes infantils han suspès les proves de qualitat i seguretat, obtenint una sola estrella. En tres de les cadiretes suspeses s’hi van detectar la presència de components i substancies tòxiques, i en una altra cadireta el sistema no es va ancorar correctament i va sortir disparat en un test de xoc frontal, amb les conseqüències fatals que això pot suposar en un accident real.

Quadre cadiretes RACE

L’estudi analitza cinc punts clau o ítems avaluadors com són el seu ancoratge Isofix, la seguretat en cas de xoc, la facilitat d’ús, l’ergonomia pels infants i la presència de substàncies tòxiques per atorgar una puntuació final que va d’una a quatre estrelles.

Les cadiretes que suspenen la prova són les Besafe iZi Go Modular X1 i-Size amb i sense base (grup de fins a un any), la Chicco Kiros i-Size +Kiros i-Size Base (grup de fins a 1,5 anys) i les Ossan Oreo 360 i Swandoo Marie 2 (fins a 4 anys). L’informe acaba apuntant que tres dels fabricants ja s’han posat a solucionar els problemes detectats. Chicco ja ha substituït la base Isofix per una de millorada que no s'hauria de deixar anar en cas d'impacte frontal i Osann i Swandoo ja han començat a substituir els teixits i farciments de les cadiretes per fundes, teixits i farciments sense substàncies tòxiques.

stats