Motor Rutes

De ruta a Brussel·les: informació pràctica

Us expliquem alguns dels detalls i informacions pràctiques que heu de saber si voleu fer una escapada a la capital europea de cara al 7 de desembre

De Catalunya a Brussel·les: informació pràctica
Ara Motor
12/11/2017
3 min

El 7 de desembre s'ha convocat una manifestació a Brussel·les que vol reivindicar la llibertat dels presos polítics a la capital belga i que els seus organitzadors preveuen que serà multitudinària.

Viatjar de Barcelona a Brussel·les en cotxe es pot fer, però cal tenir clar que el desplaçament és llarg –1.363 quilòmetres– i cansat, ja que el trajecte pot arribar a durar unes 12 hores i mitja sense aturar-nos.

A més, el preu del desplaçament no és del tot barat, ja que als 80 o 100 euros en combustible cal sumar-hi un cost de 90 euros més en peatges, cosa que pot encarir el viatge fins a gairebé 200 euros per cotxe –400 euros en total–. Ara bé, si dividim el cost entre quatre o cinc ocupants, el preu del desplaçament per persona és força més assumible.

On ens podem aturar a descansar?

Si optem per no fer el camí d'una sola tirada –de fet, cal aturar-se cada dues hores per descansar i estirar les cames– val la pena programar algunes escales en el viatge per gaudir de l'experiència. A la ja coneguda Perpinyà podem sumar-hi una visita a les interessants Narbona i Besiers, poblacions amb un exquisit regust medieval i lligades a la història dels comtats catalans.

Pont de Besiers

Fer nit a les ciutats de Clarmont d'Alvèrnia (Clermont-Ferrand, en francès) o Orleans, a la riba del Loira, pot ser una opció intel·ligent i no gaire cara per descansar i recuperar forces no havent de fer tot el viatge d'una sola vegada.

Que no et multin

La velocitat màxima a les autopistes franceses és de 130 km/h, però en cas de pluja o condicions meteorològiques desfavorables, aquesta velocitat es redueix als 110 km/h. Per la seva banda, la velocitat màxima permesa a les carreteres franceses és de 90 km/h, però en cas de condicions desfavorables, es redueix als 50 km/h. A Bèlgica, la velocitat màxima genèrica a les autopistes és de 120 km/h i a les carreteres, de 90 km/h.

On es pot aparcar?

Un cop a Brussel·les, una de les millors opcions per no patir per haver de buscar lloc per aparcar són les estacions P+R (Park&Ride). Aquests espais, molt comuns a l'Europa central i septentrional, ofereixen la possibilitat d'aparcar als afores de la ciutat gratuïtament i ofereixen connexions amb els diferents mitjans de transport públic (metro, autobús i tramvia) que connecten aquestes estacions dels afores amb el centre de la ciutat.

A Brussel·les hi ha set estacions P+R –que podeu consultar en aquest web–. Les estacions d'aparcament P+R són les de Ceria, Roodebeek, Kraainem, Stalle, Delta, Hermann-Debroux i Lennik.

Plànol dels aparcaments de Brusel·les

Una altra opció són els pàrquings de pagament, com el de l'estació central (Central Station), amb tarifes no gaire abusives. Per acabar, també es pot aparcar al carrer a les zones de pagament, ja que pot ser que hi hagi sort i es trobi un lloc en una zona més o menys cèntrica.

Aprofitant l'escapada

Potser voleu aprofitar l'estada a la capital belga per descobrir Flandes, una antiga nació que ha esdevingut un els motors d'Europa. Val la pena escapar-se a Gant, Bruges o Anvers, ciutats plenes d'història i cultura a menys d'una hora de la capital europea.

stats