Proves cotxes
Motor  /  Proves 14/01/2022

Mercedes-Benz Classe C, el príncep que es vol assemblar al rei

Ens posem al volant de la sisena generació de la berlina alemanya, que arriba al mercat amb una dotació tecnològica imbatible

11 min
Mercedes Benz Classe C

Mercedes-Benz és una de les empreses d’automoció més importants del món, coneguda popularment per haver creat l’automòbil. Malgrat que aquesta afirmació pugui arribar a ser discutible, generalment es considera que el Benz Patent-Motorwagen de 1886 és el primer automòbil amb motor de combustió interna.

Però més enllà de les diverses connotacions històriques que aquesta efemèride pugui tenir, el cert és que amb més de 130 anys d’història la marca alemanya ha tingut temps de fabricar moltíssims vehicles. Malgrat tot, si actualment féssim una enquesta en què preguntéssim quin tipus de carrosseria li ve al cap a la gent quan pensa en Mercedes, estic gairebé convençut que la resposta seria una berlina.

La berlina és la màxima expressió de la marca.
La berlina és la màxima expressió de la marca.
La berlina és la màxima expressió de la marca.

És evident que aquesta mateixa pregunta a la població de l’any 1930 tindria una resposta molt diferent perquè els cotxes han canviat molt des d’aleshores, però el concepte de vehicle continuaria sent el mateix: un cotxe de luxe i de representació, que disposa de les màximes innovacions en matèria de seguretat, tecnologia, prestacions o confort.

El que no tinc tan clar és quin seria el model escollit. Podria ser el Classe S, el rei de les berlines de representació, que aglutina tots aquests conceptes que he enumerat. Però també podria ser el Classe C, el rei del seu segment i el príncep de la marca alemanya. De fet, és la berlina més venuda de Mercedes amb més de 10 milions d’unitats des de l’any 1982. I si la resposta ha sigut aquest darrer model, precisament és el que hem pogut provar en profunditat per tal de comprovar si continua reunint les condicions necessàries per mantenir el liderat dels models de representació de Mercedes-Benz.

Disseny exterior

Tot i que el Classe C sigui un dels models més exitosos de la gamma Mercedes (amb permís dels cada cop més habituals SUV), la marca de Stuttgart sap perfectament que el cotxe que més mirades atrau és el Classe S. I precisament per aquest motiu han decidit que la nova generació del Classe C (la sisena) havia de ser un Classe S a escala.

Doncs dit i fet, perquè pel que fa a l'estètica els trets principals de disseny de la nova berlina compacta són idèntics als del model de luxe alemany. La nostra unitat de proves disposa del paquet estètic AMG Line, que suma un extra d’esportivitat que la versió de sèrie Avantgarde no té. En qualsevol cas, en totes dues versions el més important és la gran presència del capó frontal i la caiguda progressiva del vidre posterior.

La part davantera del Mercedes-Benz Classe C destaca per lluir una graella de grans dimensions, que en la versió AMG Line està protagonitzada pel logotip de l’estrella de la marca i per un enreixat format per més de 200 estrelles petites. Un detall de disseny curiós que aporta un plus de personalitat en un model que, malgrat tot, destaca per ser força discret. A la part inferior hi trobem un para-xocs amb unes entrades d’aire de disseny esportiu però simulades –estan completament carenades–, i als laterals les protagonistes són les dues òptiques LED High Performance que, opcionalment, poden incloure la tecnologia Digital Light per projectar línies i referències a la mateixa carretera.

Detall de la vista lateral.
Detall de la vista frontal.
Detall de la vista posterior.

Com deia, a la vista lateral el que sobta és que el capó s’allargui tant, fent que el pilar A comenci en una posició força endarrerida. En la versió amb el paquet esportiu les llandes poden ser enormes (en la nostra unitat de proves són de 19 polzades) i els acabats dels retrovisors o els marcs de les finestres estan realitzats en color negre brillant. A més, també destaca la presència d’uns faldons laterals que aporten un toc d’agressivitat al conjunt.

Detall dels fars.