Proves
Motor Proves 18/11/2016

Descobrim el Lotus Evora 400, un cotxe radical

Us portem el vídeo de la prova del Lotus més potent del nou mil·leni

Ferran Vital
3 min
Descobrim el Lotus Evora 400, un cotxe radical

Lotus és una marca llegendària de la història de l’automoció. Fundada a Anglaterra a mitjans del segle passat pel no menys mític Colin Chapman, sempre s’ha caracteritzat per la fabricació d’automòbils esportius, potents i de pes reduït que han aconseguit importants fites esportives.

I és que el nom de Lotus sempre restarà associat a gestes impressionats com per exemple els set campionats del món de constructors a la Fórmula 1, les victòries als campionats de pilots de figures com Jim Clark, Graham Hill o Emerson Fittipaldi o les victòries a les 500 milles d’Indianapolis.

Avui dia Lotus segueix fabricant automòbils passionals i esportius, com per exemple el flamant Lotus Evora 400 que avui provarem. L’Evora 400 és el model de producció de carrer més potent fabricat per Lotus en aquest mil·lenni gràcies als 406 cavalls que eroga el seu motor V6 sobrealimentat de 3’5 litres de cilindrada que us oferim en aquest vídeo:

Estèticament l’Evora 400 no es diferencia massa d’un Evora convencional. Tan sols el diferencien alguns detalls com el paraxocs davanter, les generoses entrades d’aire laterals i els grups òptics dotats de llums amb tecnologia LED.

A la part posterior del vehicle, Lotus ha redissenyat el difusor posterior i ha col·locat un aleró per millorar-ne el coeficient aerodinàmic, generant una imatge encara més esportiva i juvenil. A més, el color taronja de la nostra unitat de proves cridava poderosament l’atenció i feia girar-se a pràcticament tothom, independentment del seu gènere o edat.

El Lotus Evora 400 crida l'atenció de tothom

Els interiors del Lotus 400 continuen sent purament esportius, i fins i tot una mica espartans. Hom hi troba a faltar detalls com un navegador o un sistema d’àudio de major qualitat, però aquests aspectes són secundaris en un vehicle com l’Evora 400. I és que la marca ha mantingut una intensa lluita contra la bàscula per mantenir el pes a ratlla i eliminar els objectes que afegissin pes extra al conjunt. Sense anar més lluny, el xassís del cotxe és d’alumini i aconsegueix homologar un pes de 1415 quilos, 22 menys que el model anterior.

Interiors Lotus Evora 400

Un cotxe de carreres per un ús diari

La raó de ser del Lotus Evora 400 és la diversió i les sensacions que ofereix al volant. Dotat d’un motor en posició central (és a dir, darrere els seients davanters), el so que es percep dins i fora de l’habitacle és d’allò més suggeridor.

El vehicle disposa de tres modes de conducció: el normal, que s’acciona al encendre el cotxe, el mode “Sport”, que varia la duresa de la direcció i dels pedals, així resposta de motor i el seu so, i el mode “Race”, pensat per una conducció sense límits en un circuit.

El Lotus Evora 400 té un disseny realment esportiu

Precisament l’hàbitat natural del Lotus Evora 400 és el circuit, on seleccionat el mode de conducció “Race” és capaç d’oferir i mostrar tot el seu potencial. Amb tot, és realment sorprenent el nivell de comoditat i racionalitat del cotxe en condicions de circulació reals, comportant-se pràcticament igual que un turisme potent convencional, cosa que el fa més o menys pràctic pel dia a dia.

Conclusió

El Lotus Evora 400 és un gran esportiu, capaç de fer front a qualsevol rival gràcies a la seva estètica esportiva, les seves capacitats i prestacions. Però a més aquest Evora 400 esdevé un cotxe amb el que és possible circular amb certa normalitat a les ciutats o a les autopistes, mostrant una polivalència poc habitual en el segment dels esportius.

stats