Proves cotxes
Motor  /  Proves 22/01/2022

BMW Sèrie 4 Gran Cupè, elegància i distinció

Provem a fons la segona generació de la berlina cupè bavaresa, ara més potent i amb un maleter de 470 litres

8 min
BMW Sèrie 4 Gran Cupè

Ara fa uns mesos BMW va presentar la segona generació del Sèrie 4 Gran Cupè, una berlina esportiva i cupè que creix en tots els aspectes respecte al model precedent. El nou Sèrie 4 Gran Cupè és una mica més llarg, ample i alt que mai, amb una molt bona batalla o distància entre eixos –que ara arriba 2,85 metres– que permet més habitabilitat interior.

BMW Sèrie 4 Gran Cupè
BMW Sèrie 4 Gran Cupè
BMW Sèrie 4 Gran Cupè

Tot i ser més gran (fa 4,78 de llarg, 1,85 d’ample i 1,44 d’alt), BMW ha millorat el coeficient aerodinàmic del model, que ara arriba al 0,26 Cx gràcies al treball de la carrosseria, amb nervadures més pronunciades i contundents. El cotxe és realment espectacular des d’un punt de vista estètic i de disseny, ja que es percep realment baix, ample, caracteritzat per un capó allargat, una línia de cintura baixa i una pronunciada caiguda cupè, mantenint la recepta clàssica dels millors esportius de la història i afavorint el treball aerodinàmic del cotxe.

A aquest treball aerodinàmic hi ajuda un nou frontal que segueix la tendència iniciada pels M3 i M4 actuals, amb una calandra més pronunciada i nervadures laterals marcades i contundents. La calandra frontal, amb els característics ronyons exageradament grans, és un dels punts calents del nou Sèrie 4 Gran Cupè, ja que no deixen a ningú indiferent: o t’agraden o no els pots suportar. La veritat és que amb el pas del temps, però, l’ull s’hi acaba acostumant i hom arriba a no fixar-s’hi gaire.

Detall polèmica calandra
Detall llandes i pinces de fre
Detall caiguda cupè

La nostra unitat de prova feia servir el paquet esportiu M, que inclou unes boniques llandes de 19 polzades, frens de disc ventilats a les quatre rodes amb pinces de fre específiques de color blau, una suspensió esportiva específica que rebaixa alguns mil·límetres l’alçada del cotxe i uns fantàstics fars davanters led i làser d’una tonalitat blavosa que milloren moltíssim l’eficàcia de la signatura lumínica del cotxe.

Uns interiors de luxe

Pel que fa als interiors, convé destacar que el Sèrie 4 Gran Cupè amplia el seu maleter fins als 470 litres de capacitat, que poden arribar fins a 1.290 litres en cas d’abatre la filera de seients posterior, i que aquesta capacitat extra en el maleter és la raó de ser d’aquesta carrosseria específica. 

En el centre de la consola hi podem trobar una gran pantalla tàctil de 8,8 polzades que també respon a ordres gestuals i de veu, compatible amb el nou sistema d’infoentreteniment BMW 7.0. Opcionalment el Sèrie 4 Gran Cupè pot utilitzar una pantalla tàctil de 12,3 polzades amb millor resolució que la de sèrie, com en el cas de la nostra unitat de prova.

Detall interiors BMW Sèrie 4 Gran Cupè