Cotxes elèctrics
Motor Novetats 11/12/2023

Toyota Urban SUV Concept: un prototip que mostra com serà el futur elèctric de la marca japonesa

Toyota ha presentat com serà el seu pròxim totcamí elèctric, que arribarà al mercat l'any 2024

2 min
Toyota Urban SUV Concept 2024

Com cada any, Toyota ha celebrat el Kenshiki Forum a la ciutat de Brussel·les, un esdeveniment on dona a conèixer com serà el futur de la marca i quins models arribaran al mercat. I entre tots els que ha presentat ha cridat especialment l'atenció un en concret que, malgrat que no és el més espectacular, sí que és el més rellevant pel que fa al nostre mercat: el Toyota Urban SUV Concept. Com el seu nom indica, es tracta d'un prototip de SUV urbà 100% elèctric que arribarà al mercat el 2024 i que rivalitzarà amb models com el Peugeot e-2008, el Cupra Born o el Hyundai Kona elèctric.

I és que, encara que el seu nom indiqui que la filosofia del model serà urbana, no cal entendre el nou SUV de Toyota com un vehicle petit a l'estil dels Jeep Avenger o Citroën ë-C3, ja que la seva longitud serà de 4,30 metres, l'amplada d'1,82 i l'altura d'1,62. De fet, el nou model elèctric de Toyota es posicionarà a mig camí entre el Yaris Cross (4,18 metres) i el nou C-HR (4,36).

La vista lateral del model definitiu serà molt similar a la del prototip, amb passos de roda prominents i llandes aerodinàmiques

Disseny futurista amb ADN Toyota

Tot i que estiguem parlant d'un prototip, el cert és que les línies del model definitiu seran gairebé idèntiques a les del model que ha presentat la marca japonesa a Brussel·les. I el que veiem en aquest nou model és, d'una banda, que aposta per l'estètica musculosa i plena de línies rectes que tan de moda està avui en dia, i de l'altra que manté el llenguatge estètic que hem vist anteriorment tant en el nou Prius com en l'acabat de presentar C-HR.

La part davantera del nou Toyota Urban SUV Concept és prominent però prescindeix de l'ús de graelles enormes (perquè no li calen, principalment), mentre que les òptiques són afilades i estan unides entre elles. La vista lateral destaca per uns passos de roda sobredimensionats i unes llandes carenades, mentre que a la part posterior els pilots també es fonen en una única peça però tenen unes proporcions molt contingudes.

Els pilots estaran units entre ells i tindran un disseny minimalista

Toyota no ha mostrat imatges de l'interior, però és d'esperar una gran aposta per la digitalització de la mà de diverses pantalles i l'última tecnologia en matèria de connectivitat i infoentreteniment. El que tampoc es té de moment és cap dada sobre la mecànica, més enllà de saber que estarà disponible amb tracció davantera o total i amb dues capacitats de bateria. Sigui com sigui, aquest nou model suposa un atac directe al mercat dels SUV elèctrics, que tindrà un nou integrant a tenir molt en compte.

stats