Cotxes híbrids
Motor Novetats 10/12/2022

Toyota C-HR 2024: així serà la segona generació del SUV japonès

Sota el nom de C-HR Prologue, la marca nipona mostra les primeres imatges de la renovació d'un dels seus models estrella

2 min
Toyota C-HR 2024

L'any 2016 Toyota va presentar el C-HR, un SUV del segment C que va revolucionar el mercat gràcies al seu motor híbrid i al seu disseny estrident. Ràpidament aquest model es va convertir en tot un èxit de vendes, fins al punt que la marca gairebé no va modificar el seu aspecte exterior quan va actualitzar-lo ara fa un parell d'anys. Ara, i malgrat a nivell comercial el C-HR es mantingui com un dels models més venuts de la gamma, Toyota ha presentat el que serà el seu substitut l'any 2024.

La marca japonesa afirma que el disseny del prototip que ha mostrat al món no és definitiu (motiu pel qual l'ha anomenat C-HR Prologue), però tot fa pensar que no es produiran canvis estètics importants en la versió de producció. Així, la segona generació del Toyota C-HR mantindrà el disseny atrevit i amb una marcada personalitat que té la primera, però actualitzada al nou llenguatge estètic de la marca i que hem vist en models com el nou Toyota Prius.

Toyota C-HR 2024

Disseny agressiu que girarà caps al seu pas

L'aspecte general del nou C-HR denota que el fabricant japonès no té la intenció de crear un model discret, sinó més aviat un cotxe que giri caps al seu pas. Toyota anomena el disseny de la part frontal com a "Hammerhead", simulant el que vindria a ser el cap d'un martell. Les óptiques LED i la graella contundent però força carenada es veuen complementades per unes línies molt rectes i uns angles molt marcats que augmenten la presència i la personalitat del nou SUV nipó.

La seva vista lateral també és impressionant, destacant especialment les llandes enormes (que en la versió de producció seran més petites), les manetes enrasades amb la carrosseria, els retrovisors amb càmera -més petits del que és habitual perquè no disposen de miralls físics- i les formes anguloses del pilar C.

Toyota C-HR 2024

Finalment, a la part posterior crida l'atenció la forma de l'aleró posterior (i el color ataronjat que completa un conjunt amb tres tonalitats), les llums LED en disposició horitzontal i l'enorme difusor. Malauradament Toyota no ha facilitat cap imatge de l'interior del nou C-HR, però és d'esperar una major digitalització i una disposició similar a la dels darrers models de la marca.

El Toyota C-HR 2024 disposarà d'un motor híbrid endollable

Actualment el C-HR disposa d'un sistema híbrid convencional en el qual la bateria es recarrega automàticament mitjançant el motor de combustió i la regeneració d'energia provinent de les frenades. Aquesta possibilitat es mantindrà en la segona generació del model japonès, però com a novetat també podrà escollir-se associada a una motorització híbrida endollable.

Toyota C-HR 2024

El més lògic és que Toyota faci servir la mateixa configuració mecànica que equipa el nou Prius, però possiblement amb una potència inferior. I és que la berlina japonesa equipa un motor de gasolina de 2.0 litres i 151 CV i un altre propulsor elèctric de 163 CV que, en total, sumen 223 CV. Amb tot el que sí que ha confirmat Toyota és que les bateries que farà servir el seu nou SUV estaran ensamblades a Europa.

stats