Vendes cotxes
Motor Novetats 05/04/2022

Tesla ven 300.000 unitats durant els primers tres mesos de l’any

La marca nord-americana bat tots els seus registres de vendes tot i la guerra d’Ucraïna i el complicat escenari internacional

2 min
Tesla dispara les seves vendes tot i la crisi del coronavirus

Tots els grans fabricants automobilístics -menys Tesla- han perdut gran part de les vendes durant els darrers dos anys. La pandèmia, el confinament, el desabastiment de microxips, la invasió russa d’Ucraïna i l’auge del preu dels combustibles i altres fonts d’energia han dibuixat una tormenta que sembla capaç d’ensorrar algun gran fabricant o de forçar fusions enormes entre grups automobilístics. Com pot ser doncs que en aquestes condicions Tesla segueixi creixent i venent més cotxes que mai?

Tesla ja va vendre gairebé un milió de cotxes nous l’any passat, i aquest any incrementarà les seves vendes: de fet durant el primer trimestre de l’any ja ha fabricat i entregat 310.000 vehicles i té més comandes de les que pot servir de manera inmediata. De fet durant el primer trimestre de 2021 Tesla ‘només’ va entregar 185.000 unitats, cosa que suposa un increment de gairebé el doble en aquest inici d’any. I és que si volem comprar ara un Tesla Model 3 haurem de fer cua i ens caldrà esperar com a mínim fins asl mesos de juliol o agost per rebre el cotxe, i en el cas de voler un Model Y caldria esperar fins a després de l’estiu.

Per un costat Tesla ha conseguit esquivar la crisi dels microxips reorganitzant la cadena de subministraments i adaptant el software dels seus vehicles als nous proveedors, i d’un altre costat Tesla ha sortit fins i tot beneficiada de l’escalada de preus del petroli, ja que ha estat un incentiu per a molts compradors potencials que encara dubtaven en la compra del seu pròxim vehicle, sobretot als Estats Units, on el preu de l’electricitat és més baix que no pas a Europa.

Elon Musk també ha anunciat que no posa límit al creixement de la seva marca, sobretot ara que la nova gigafàbrica de Berlín entrarà en funcionament. La nova planta europea és la darrera planta de Tesla, que aquests darrers dotxe mesos també ha posat a funcionar les gigafàbriques de Xangai i Texas, incrementant així la seva capacitat productiva. Els analistes creuen que, tot i l’escenari actual, Tesla seguirà creixent i de moment no es descarta que la marca pugui tancar aquest 2022 amb una xifra al voltant de dos milions d’unitats venudes, si la cadena de subministraments no pateixen sotragades i les gigafàbriques funcionen a ple rendiment.

stats