Gigafàbrica
Motor Novetats 19/10/2021

La gigafàbrica de Tesla a Berlín, a punt d’entrar en funcionament

La primera planta del fabricant de cotxes elèctrics al Vell Continent estarà operativa d'aquí un parell de setmanes i tindrà una capacitat de 5.000 unitats setmanals

2 min
La gigafàbrica de Tesla a Berlín

La gigafàbrica de Tesla a Berlín està a punt d'estar operativa. Els plans d’Elon Musk per a aquesta fàbrica són poder fabricar-hi unes 5.000 unitats a la setmana a partir del mes de novembre però millorar la seva capacitat productiva progressivament fins a arribar a les 10.000 unitats setmanals el 2022 o, el que és el mateix, un mig milió de cotxes elèctrics fabricats cada any. 

En cas de complir-se aquestes previsions, la gigafàbrica de Tesla a Berlín es convertirà en la primera fàbrica de cotxes elèctrics d’Europa, ja que superarà de llarg el modern centre productiu de Volkswagen a Zwickau, a l’est d'Alemanya. 

En un primer moment a la gigafàbrica europea es faran servir les bateries que Tesla fabrica a la Xina, però d'aquí uns mesos podrà subministrar-se de les bateries que Tesla fabricarà en una nova planta productora de bateries a la mateixa capital alemanya i que suposarà un desemborsament d’uns 5.000 milions d’euros per part de la companyia nord-americana.

L’arribada de Tesla a la capital alemanya ha revolucionat el panorama laboral de la ciutat, ja que ha atret una mà d’obra molt qualificada cap a Tesla fins i tot cobrant menys que als seus llocs de feina anteriors (els sous bruts a Tesla per als llocs de responsabilitat oscil·len entre els 100.000 i 120.000 euros), però amb la possibilitat de disposar d’un paquet d’accions de l’empresa a partir dels quatre anys d'antiguitat. En total, la nova gigafàbrica de Tesla haurà creat 7.000 nous llocs de feina directes en un país amb una gran tradició en la indústria automobilística i que compta amb una mà d’obra molt ben formada.

Tesla fabricarà el nou Model Y a la seva fàbrica de Berlín, i en una segona fase de desenvolupament de les instal·lacions també hi té previst assignar la producció del Model 3 per cobrir la demanda del mercat europeu.

Amb tot, no tothom està content amb la nova gigafàbrica de Tesla a Berlín, ja que diverses entitats ecologistes i alguns veïns han mostrat el seu desacord amb aquest nou centre productiu, ja que, segons asseguren, contaminarà les aigües subterrànies i incidirà negativament en la biodiversitat dels boscos que envolten el nou centre productiu de Tesla.

stats