Cotxe elèctric

El preu de la gasolina dispara les vendes de cotxes elèctrics als Estats Units

Les vendes de cotxes Tesla s’han doblat en els principals estats del gegant nord-americà en només una setmana

2 min
Un Tesla carregant les seves bateries

L’increment del preu de la gasolina i la consegüent inestabilitat que genera han fet créixer de manera consistent les vendes dels cotxes elèctrics. Més gent s’ha plantejat molt seriosament la compra d’un vehicle de zero emissions com una solució racional a les seves necessitats de mobilitat. Segons el mitjà especialitzat Electrek, les vendes de cotxes Tesla s’han doblat en només una setmana als Estats Units coincidint amb els preus històrics que estan assolint el dièsel i la gasolina en aquell país, que tot i ser els més alts mai registrats encara són sensiblement inferiors als europeus.

L’augment de la demanda global de cotxes elèctrics també es pot constatar en el temps d’espera per poder comprar un Tesla. Si volem comprar un Tesla Model 3, ens caldrà esperar com a mínim fins al mes de juliol per rebre el cotxe, i en el cas de voler un Model Y caldria esperar fins a després de l’estiu. Tesla ja ha anunciat que intentarà donar resposta a la demanda de clients nous, ja que tot i l’entrada en funcionament de les gigafàbriques de Texas, Xangai i Berlín i a haver servit més d’un milió d’unitats durant el 2021, la marca nord-americana encara no pot assumir el volum de treball que demana el mercat. Ara fa uns mesos, Elon Musk va dir que “Tesla vendrà tots els cotxes que pugui fabricar”, en referència als dubtes existents sobre la capacitat productiva de la marca. I és que cal recordar que Tesla domina el 80% de les vendes del segment de cotxes elèctrics als Estats Units, un percentatge sorprenent i que explica el seu ràpid creixement industrial en els últims anys.

Amb tot, no només Tesla està gaudint d’un interès sobtat pels seus productes als Estats Units. Altres marques que disposen de models elèctrics en la seva oferta comercial, com ara Volkswagen amb l'ID.4 o Hyundai amb el nou Ioniq 5, també han vist un increment de les vendes durant l'última setmana. A tot això cal sumar-hi el fet que el preu de l’electricitat és més econòmic als Estats Units que no pas a Europa, on el preu de l’energia elèctrica també és molt elevat, i on, per tant, l'interès sobtat per la compra d’un cotxe elèctric no ha estat de les dimensions del dels Estats Units.

stats