Cotxe elèctric
Motor Novetats 09/10/2021

MG5 Electric: el primer cotxe familiar elèctric de la història (i per menys de 30.000 euros)

MG, la filial britànica del grup industrial xinès SAIC, presenta el projecte de la primera berlina familiar elèctrica a un preu interessant

2 min
MG5 Electric

Els grans fabricants de cotxes elèctrics s’han dedicat a apostar pels vehicles amb carrosseries sedan o SUV, ja que són, amb molta diferència, les més venudes a tot el món. De fet, només a Europa és on els vehicles amb carrosseria familiar, de tall break, sport wagon o ranxeres són realment populars i presenten bones xifres de vendes, i és precisament en aquest segment on MG vol apostar fort.

El nou MG5 Electric serà el primer vehicle elèctric amb carrosseria familiar que s'hagi fabricat mai, i apunta a ser un autèntic supervendes, ja que promet una autonomia real de més de 400 quilòmetres i un preu inferior als 30.000 euros, si més no per a les versions d’accés.

El primer familiar elèctric de la història farà 4,54 metres de llarg, 1,81 d’ample i 1,51 d’alt, i presentarà una batalla o distància entre eixos prou considerable, que arribarà fins als 2,67 metres. Segons apunta MG, el seu MG5 Electric tindrà un maleter amb 578 litres de capacitat i que es podrà ampliar fins als 1.478 litres en cas d’abatre els seients posteriors.

MG5 Electric
MG5 Electric
MG5 Electric

Pel que fa a la mecànica, el nou MG5 Electric farà servir un motor elèctric de 184 CV i 280 Nm de parell que envia la potència a les rodes davanteres, i que promet una acceleració de 0 a 50 km/h en només 3,4 segons, així com una capacitat d’arrossegament o remolc de fins a 500 quilos.

MG no ha volgut especificar quina serà la potència de les seves bateries de liti, però ja ha avançat que el cotxe tindrà més de 400 quilòmetres d’autonomia en cicle d’homologació WTLP i que, gràcies al seu carregador trifàsic, el vehicle podrà carregar el 80% de l’autonomia total en només mitja hora.

Per acabar, convé recordar que el nou MG5 Electric forma part de l’ofensiva de la marca britànica, ara integrada en el grup empresarial automobilístic xinès SAIC –de fet, els seus cotxes es fabriquen a la Xina–, i que tot just ara fa uns mesos vam poder provar el nou MG ZS EV, un SUV elèctric que ha sigut el primer model en desembarcar al Vell Continent. El nou MG5 Electric arribarà a Europa a inicis de 2022 a un preu encara per confirmar, que se situarà per sota dels 30.000 euros segons afirma la marca, que podrien convertir-se en poc més d'uns 25.000 finals si hi apliquem les ajudes i incentius vigents per la compra d'un cotxe elèctric nou.

stats