Esportius
Motor Novetats 09/02/2021

Ferrari fabricarà un cotxe elèctric, però encara haurà d'esperar

La marca italiana confirma que el seu primer cotxe elèctric serà una realitat l’any 2030

1 min
Ferrari SF90

Tot i que ja va amb retard en relació amb la competència, el CEO interí de Ferrari, John Elkann, ha confirmat que Ferrari tindrà un cotxe totalment elèctric dins la seva gamma l’any 2030, coincidint amb el centenari dels de Maranello. De fet no és cap novetat que els Ferrari incorporin diversos sistemes electrificats, ja que els Ferrari i el modern SF90 ja disposen de mecàniques elèctriques, i en el cas de l'SF90 fins i tot pot circular en mode elèctric, per bé que no renuncia a un potent motor gasolina V8.

Durant la presentació de resultats de la companyia el mateix John Elkann va afirmar que “cap al 2030 Ferrari encara fabricarà cotxes híbrids amb potents motors de gasolina, i en aquesta dècada ja veurem un Ferrari totalment elèctric”. L’anunci d’Elkann, que obre la porta al primer model elèctric de Ferrari, tampoc exclou les mecàniques gasolina, i és que a Maranello creuen que els seus llegendaris motors V12 o els més moderns V8 o V6 encara tenen recorregut, sempre que vagin associats a motors elèctrics i mecàniques híbrides endollables.

Aquest anunci és la primera confirmació oficial del que ja era un secret de domini públic: tots els fabricants, també Ferrari, necessiten vehicles de zero emissions en la seva gamma per mirar de respectar els límits d’emissions imposats per la UE de cara a una nova normativa de contaminació, anomenada Euro 7, que serà molt més restrictiva que l’actual Euro 6, actualment en vigor.

stats