Motor Competició 02/10/2016

LaFerrari Aperta, el descapotable més radical de la història de Ferrari

Ferrari només ha fabricat 209 unitats (totes ja venudes) d'un vehicle espectacular que costarà uns 3,5 milions d'euros

Ferran Vital
2 min
LaFerrari Aperta, el descapotable més radical de la història de Ferrari

El Ferrari LaFerrari és un dels cotxes més desitjats i admirats de tot el planeta. Després del seu gran èxit comercial, els de Maranello han decidit presentar la versió descapotable (anomenada Aperta) al Saló de París i convertir-se així en el 'roadster' més potent de la història dels italians.

El xassís i la carrosseria del nou LaFerrari Aperta s'han reforçat, tenint en compte la rigidesa i estructura, mirant de mantenir les mateixes prestacions d'infart de què gaudeix la versió cupè.

Vista aèria del LaFerrari Aperta

El LaFerrari Aperta manté el motor V12 atmosfèric de 6,2 litres de cilindrada (que evoca els temps gloriosos de la Fórmula 1) que distribueix uns espectaculars 800 cavalls de potència. Per si aquesta xifra fos escassa, Ferrari hi va afegir un propulsor elèctric capaç de sumar 163 cavalls més per arribar a una potència combinada de 963 cavalls, que permeten al LaFerrari accelerar de 0 a 200 (sí, a dos-cents) en poc més de sis segons.

Per mantenir sota control la potència descomunal del LaFerrari Aperta, els enginyers de Maranello disposen d'un sistema de frenada carbonoceràmic específic desenvolupat per Brembo, una caixa de canvis de doble embragatge i set velocitats provinent dels Fórmula 1 i diversos sistemes electrònics que ajuden a gestionar la tracció en funció de les necessitats del vehicle i de la seva aerodinàmica, també variable en funció de la velocitat i traçat.

LaFerrari 2017

Tots els models d'aquesta edició especial (només se n'han fabricat 209 unitats, en comptes de les 499 amb què tradicionalment treballa la marca) ja han estat venuts i, malgrat que Ferrari no n'ha volgut fer públic el preu, tots els rumors apunten un preu al voltant dels tres milions i mig d'euros.

Un model amb regust català

El LaFerrari Aperta es va poder veure fa unes setmanes als carrers de Barcelona. La raó és el vídeo de presentació del model, que barreja imatges a la capital catalana i del circuit de Montmeló, amb el pilot Sebastian Vettel al volant d'aquest esportiu de pel·lícula.

stats