SUV
Motor Novetats 16/02/2022

Audi deixarà de fabricar el Q2

La marca dels anells confirma que no hi haurà una segona generació del seu totcamí aspiracional

2 min
Audi Q2

Markus Duesmann, conseller delegat d’Audi, ha anunciat que la seva marca deixarà de fabricar el Q2 quan acabi la vida comercial de l’actual generació i que no tindrà cap substitut. El directiu alemany ha tancat així la porta a les especulacions sobre el totcamí urbà d’Audi en una entrevista amb el diari Handelsbatt, justificant aquesta decisió com un canvi d’orientació de l’estratègia comercial de la marca.

Segons Duesmann “Audi deixa de fabricar cotxes petits com els A1 i Q2 per reorientar la marca cap a segments aspiracionals, limitant l’oferta de vehicles petits i centrant-nos en ampliar la gamma de vehicles superiors”. Aquesta estratègia té sentit si tenim en compte que Audi ha perdut un volum important de vendes els darrers anys, i que els d’Ingolstadt prefereixen centrar-se ara en els segments superiors, on el marge de benefici per unitat venuda i de retorn sobre les inversions és molt més elevat que no pas en els vehicles urbans del segment B o urbà.

De fet la decisió d’eliminar l’A1 -un cotxe íntegrament fabricat a Martorell- no és nova, i té sentit que aquest adéu vagi acompanyat de la desaparició del Q2. D’aquesta manera Audi pot centrar recursos econòmics en el desenvolupament de vehicles elèctrics i autònoms de segments superiors, alhora que deixarà espai a Volkswagen, Skoda o Seat-Cupra per desenvolupar la seva oferta en aquest segment.

Així doncs el Q2 haurà estat un model efímer a la gamma d’Audi, ja que va ser presentat l’any 2016, fa relativament poc temps. Les seves vendes, tot i no ser espectaculars, tampoc han estat dolentes, ja que ha aguantat el tipus com un dels models més venuts de la marca d’Ingolstadt els darrers anys. La seva desaparició es deu més a una aposta mecànica ja obsoleta (només disposa de versions dièsel i gasolina) i l’ús d’una plataforma ja superada  tecnològicament com és la MQB que fan servir els Volkswagen T-Roc o Skoda Kamiq, entre altres. La seva desparició es deu més al canvi d’estratègia comercial de la marca que no pas a les xifres de vendes d’aquest model en el seu segment.

stats