Novetats
Ara Motor

El president de Mercedes-Benz anuncia que seguiran apostant pel dièsel

“Més del 50% de les nostres vendes són dièsel”, assegura Dieter Zetsche

El president de Mercedes-Benz, Dieter Zetsche. / DAIMLER Zoom

La revista britànica 'Autocar' recull unes declaracions de Dieter Zetsche, cap de Mercedes-Benz, on assegura que la marca de Stuttgart seguirà apostant pels motors amb mecànica dièsel mentre el mercat en demani.

Segons el directiu alemany “no és beneficiós per a la societat reduir els beneficis dels estalvis de CO2 que ofereixen els motors dièsel. Parlem molt sobre NOX però crec que el CO2 encara és el problema més gran”.

Zetsche apunta a les emissions de CO2 com una taula de salvació dels motors dièsel

En resposta a una pregunta sobre el retrocés de les vendes de cotxes amb mecàniques dièsel al Vell Continent, Zetsche afirma que “els clients en general continuen mostrant confiança [pels dièsel]. Més del 50% de les nostres vendes són dièsel. Els nostres clients estan més oberts a aquests motors que no pas els polítics”.

Zetsche va parlar també dels nous cicles d’homologació de carburants i emissions, que va qualificar com a “molt positius” ja que proporcionen més informació realista als seus clients. Mercedes emprèn un camí diferent del de Toyota o Volvo, que ja han anunciat que deixaran de fer servir mecàniques dièsel aquest mateix any.