LA GUANTERA

Els esportistes venen més bé els cotxes

Els esportistes venen més bé els cotxes Zoom

M. BELMONTE - RENAULT

La vinculació de la multicampiona de natació amb Renault és relativament nova i s’allargarà fins a finals del 2017. La nedadora badalonina vincularà els valors de dedicació i esperit guanyador a la imatge de la marca del rombe. Els seus èxits li han permès també associar-se a àmbits com el de la moda o la rellotgeria.

J. LORENZO - ALFA ROMEO

El mallorquí és un entusiasta de la marca del trèvol, fins al punt que des de fa poc porta el seu logotip al casc que fa servir als Grans Premis. Gràcies a l’acord que té amb el fabricant italià, Lorenzo fa servir el nou esportiu 4C d’aquesta firma. Fa poc va visitar les instal·lacions de Ferrari, que també pertany al grup Fiat.

D. BECKHAM - JAGUAR

Més enllà d’anunciar calçotets força revinguts, l’exjugador del Reial Madrid explota el seu origen anglès per fer publicitat de cotxes tan genuïnament britànics com els Jaguar, sobretot a l’important mercat xinès. El 2012 la seva dona -l’Spice Girl Victòria- ja va fer publicitat d’altres cotxes del grup, com Range Rover.

RAFA NADAL - KIA

Diuen que el tenista manacorí ingressa cada anys 21 milions de dòlars en publicitat. Una part d’aquests beneficis vénen del contracte que té amb la coreana Kia des de fa uns anys. Tot i el vincle comercial, sovint s’ha vist Nadal al volant d’esportius d’altres marques similars a aquesta, que va patrocinar el Mundial de futbol.

R. FEDERER - MERCEDES

El tenista suís és sinònim d’elegància, sobrietat i seriositat. Els especialistes en màrqueting ho saben perfectament i per això sempre l’han volgut relacionar amb marques premium de tots els sectors comercials. En el camp del motor, Federer ja fa temps que cedeix la seva imatge a un fabricant rigorós com Mercedes.

V. ROSSI - OPEL

Aquest fabricant acostumava a fer servir la imatge d’esportistes alemanys per donar a conèixer els seus models nous. L’acceptació internacional del motorista italià, però, els ha fet canviar de parer. Rossi, que de vegades ha fet curses amb cotxes d’altres marques i publicitat per Honda, ara anuncia els seus utilitaris.

A. INIESTA - NISSAN

El nou Nissan Pulsar és un compacte que es fabrica a Barcelona i que estarà a la venda a partir del mes vinent. La primera unitat sortida de la cadena de la Zona Franca ja té propietari: el futbolista manxec. El Barça com a club té acords publicitaris amb Audi, però els futbolistes són lliures de fer accions individuals.

M. XARÀPOVA - PORSCHE

La que és, diuen, actualment l’esportista femenina més ben pagada del món sempre ha volgut relacionar la seva imatge amb la de productes molt cars i molt exclusius. En l’àmbit del motor, la tenista russa, guanyadora de cinc Grand Slams, ja fa temps que està vinculada a l’alemanya Porsche, de la qual és la principal ambaixadora.